Acne

Acne
Acne

Acne

Acne is de iets fraaiere naam voor het probleem waarmee een groot deel (ongeveer 85%) van de jongeren te maken krijgt: jeugdpuistjes! De oorzaak heeft alles te maken met hormonen. Zij zorgen er voor dat talgklieren in gezicht en op rug en schouders groter worden en meer talg produceren. De klieren raken verstopt en zorgen voor mee-eters, grotere puisten en zelfs ontstekingen. Hoewel het goed is te weten dat het in de meeste gevallen vanzelf weer verdwijnt, kan dit wel een flink aantal jaren duren.

Wat te doen?

Natuurlijk kun je voor acneklachten terecht bij een huisarts of huidtherapeut, maar je kunt zelf ook aan de slag. Maak een afspraak met één van onze schoonheidsspecialistes om de huidconditie vast te stellen en af te stemmen wat de beste behandeling is. Beter gezegd: de beste behandeling voor jou, want als SkinEffects kijken we niet naar wat algemeen goed is, maar wat voor jou goed is! Soms kan het al voldoende zijn als je thuis de juiste producten gebruikt.

Welke producten?

We begrijpen het als je door de bomen het bos niet meer ziet. De gouden tip van SkinEffects: stem de producten af op de behandeling. Zorgt de behandeling voor een snel uitdrogende huid, dan is het slim om een hydraterende reinigingscrème te gebruiken. De huid wordt dan goed gehydrateerd zonder dat het vettig wordt.

Ons advies:

Heb je liever een dagcrème die alles aanpakt: aanpak van acneklachten met minder littekens.

Wil je meer informatie? Kom gerust eens langs in onze winkel.