Blog

Hannah wintersport blog

Het wintersport seizoen is officieel al van start gegaan en menigeen gaat met familie en/of vrienden naar de witte bergen.  Een weekend of gewoon een hele week vol gezelligheid met een béétje actief doen op de piste. Warme chocolademelk met slagroom en rum (goed voor je doorbloeding) drinken, kaiserschmarren en twee keer per dag schnitzels eten. Tijdens de après ski worden de nodige schnapps en biertjes genuttigd en uiteindelijk beland je in je verblijf om nog even een ouderwetse bordspelletje te spelen. Dan allemaal op tijd onder de wol, want de volgende dag is het weer vroeg uit de veren.

Jodelahiti

Ga jij de pistes nog op? Zorg er wel voor dat je huid goed beschermd is tegen de kou. Door kou en gure wind tijdens de wintersport heeft je huid te maken met veel vochtverlies. Hydrateren is dus pré, maar ook is het belangrijk om je huid hiertegen te beschermen. Dit kun je doen met de Cell Recovery Cream. Deze zalfachtige crème beschermt je huid tegen het vochtverlies doordat het als een laagje op je huid blijft liggen. Daarnaast zitten er vitamines in die je huid intens voeden. Tijdens de wintersport is de Cell Recovery Cream als het ware een kacheltje voor je huid. Het houdt erin wat erin zit en de kou houdt-ie buiten. Ook de Touch of Silk kun je gebruiken om je huid te beschermen tegen de kou. De verfijnde siliconenolie in de Touch of Silk beschermt je huid ook tegen het vochtverlies en een leuke bijkomstigheid? Het vult tegelijkertijd fijne lijntjes en rimpels op. Hierdoor gaat je huid er egaal en mat uitziet.

Let the sun shine

Hoe lekker is het om na een lange tocht heerlijk even bij te komen in de zon? Lekker een kleurtje op doen en wat vitamine D. De zonnestralen worden alleen wel versterkt door de weerkaatsing van het licht op de sneeuw. De hele dag sta je bloot aan UV-stralen. Een goede zonbescherming is hierdoor een must. Hoe handig is het dan om een dagcrème met SPF te gebruiken? De Sun Perfection zijn dagcrèmes met een SPF, dus je kunt het onder de Cell Recovery Cream of Touch of Silk aanbrengen en heerlijk genieten van je vakantie.

Leuk weetje? Wanneer je schaduw langer is dan jijzelf maak je geen vitamine D aan als je heerlijk in de zon zit.

Bron: Hannah SIRC

Geef je op voor de gratis VIP-EVENT bij SkinEffects

Ook zo zin in een gezellig dagje uit? Het kan tijdens de VIP-EVENT van SkinEffects op zaterdag 2 december van 11.00 tot 17.00 u.

Shoppen met korting, demo van de huidtherapeutes (microneedling), cosmetisch arts geef een demo van fillers of botox en genieten van lekkere hapjes en drankjes. Dat zijn zomaar een aantal onderdelen van het VIP-arrangement. En misschien ga jij wel naar huis met prijzen van de verloting.

Wat kun je nog meer verwachten tijdens de VIP-EVENT? We vertellen het je nu!

Tijdens deze feestelijke avond kun je een huid analyse maken bij Elise van Caudalie en is het hannah promotieteam aanwezig om al je vragen te beantwoorden en je te adviseren. Ook kun genieten van heerlijke oliebollen en gluhwein. Het mooie aan dit EVENT is dat deze gratis is. Neem gerust een introducee mee.

Laat je op deze dag betoveren door de magie van SkinEffects. Wil je aanwezig zijn, meld je snel aan via info@skineffects.nl of bel 038 – 30 30 317.

Een duurzame skincare routine; hoe bouw je dat op?

Wil je graag je skincare routine verduurzamen maar weet je niet goed waar op te letten of waar te beginnen? We’ve got your back! Door kleine aanpassingen te doen in je regime kun je hem aanzienlijk verduurzamen.

Gebruik herbruikbare wattenschijfjes

Al langere tijd zijn er genoeg alternatieven voor de katoenen wattenschijfjes die je dagelijks gebruikt en weggooit. Zo kun je bijvoorbeeld herbruikbare wattenschijfjes kopen, of sponsjes, zodat je minder afval produceert bij het reinigen van je gezicht.

Let op verpakkingen

Eén van de belangrijkste factoren in het verminderen van afval is de mogelijkheid om verpakkingen te hergebruiken of recyclen. Kies daarom, indien mogelijk, voor een navulbare verpakking, een verpakking gemaakt van gerecyclede materialen, of een verpakking die zelf recyclebaar is. REN Clean Skincare, bijvoorbeeld, heeft de Zero Waste Pledge en wil tegen het eind van 2021 het eerste Zero Waste* luxe beautymerk zijn. De Atlantic Kelp-lijn is zelfs voor 20% gemaakt van uit de oceaan teruggewonnen plastic.

Ook is het vaak niet nodig om de producten in extra doosjes te verpakken: ook hiermee bespaar je weer afval!

Duurzame ingrediënten in skincare

Qua ingrediënten in je huidverzorging wil je graag dat ze een positief effect hebben op je huid, terwijl ze niet belastend zijn voor de planeet. Hierin kun je verschillende afwegingen maken; zo kun je ervoor kiezen enkel vegan producten te gebruiken, maar is het ook prettig als de ingrediënten op een duurzame manier gewonnen worden. Bovendien kun je erop letten dat de (bio-actieve) ingrediënten in je huidverzorging zoveel mogelijk op natuurlijke basis zijn.

Wees je bewust van sachets

Een nieuw beautyproduct probeer je natuurlijk graag uit, alvorens je het aanschaft. Toch zijn sachets een behoorlijk vervuilende factor in de beauty industrie. Als je je skincare routine wilt verduurzamen, doe je er verstandig aan om bewust met het gebruik van sachets om te gaan. Kies liever voor een trial size, of probeer het product uit in de winkel.

Een duurzame routine met REN Clean Skincare

REN Clean Skincare focust al sinds haar start 20 jaar geleden op het ontwikkelen van skincare die clean is voor de huid én de planeet. De producten in de onderstaande huidverzorgingsroutine voldoen allemaal aan hun Zero Waste Pledge*, waardoor je er vanuit kunt gaan dat de verpakkingen volledig gemaakt zijn van gerecycled plastic of recyclebaar zijn. Ook zijn de formules zo ontwikkeld dat ze zo natuurlijk mogelijk zijn, zonder concessies te doen in effectiviteit.

1.      Duurzame cleanser

Met de Clean Jelly Oil Cleanser verwijder je jouw make-up en reinig je de huid. Je hebt geen watjes nodig en deze tube is gemaakt van 50% gerecycled plastic. Dergelijke tubes zijn vaak lastig te recyclen doordat ze meerdere lagen bevatten. Deze tube bestaat uit slechts één laag plastic, waardoor hij ontworpen is om te kunnen recyclen.

Heb je snel last van een onzuivere huid, of het nu door hormonen komt of doordat je huid veel olie aanmaakt, dan kun je de Clearcalm Clarifying Clay Cleanser overwegen: een zachte, niet schuimende reiniger die helpt onzuiverheden en overvloedige olie te verwijderen zonder de huid te veel uit te drogen. Ook deze verpakking is voor 50% gemaakt van gerecycled plastic en ontwikkeld om na gebruik te kunnen recyclen.

2.      Tone

Als toner kun je de Ready Steady Glow Daily AHA Tonic gebruiken, zodat je met een mooie glow aan je dag begint. Heb je een erg gevoelige huid? Gebruik de toner dan alleen ’s ochtends of slechts een paar keer per week. Deze flacon is volledig gemaakt van gerecycled plastic en is ook volledig recyclebaar.

3.      Hydrateer en verzorg je huid

Moisturizer is een onmisbare stap in je skincare routine, dus ook daarvoor hebben we een duurzaam product. Afhankelijk van je huidtype en waarin je graag verbetering wilt zien, kun je kiezen voor Evercalm Global Protection Day Cream, deze verpakking is gemaakt door middel van een innovatieve technologie genaamd Infinity Recycling, waardoor er geen plastic verloren gaat tijdens het recycling proces. De flacon is ook volledig recyclebaar (het bevat zelfs geen metaal in het pompje!) en dus gemaakt van gerecycled plastic.

’s Avonds kies je voor de Evercalm Overnight Recovery Balm als je last hebt van een droge huid, dit potje is gemaakt van glas zodat hij recyclebaar is. Wil je liever pigmentvlekjes verminderen en werken aan een egalere huid? Kies dan voor Overnight Glow Dark Spot Sleeping Cream, ook deze crème zit in een recyclebare glazen verpakking en de deksel is gemaakt van 100% post consumer recycled plastic.

Heb je soms slapeloze nachten van de staat van ons klimaat? Voeg dan Radiance Brightening Dark Circle Eye Cream nog toe aan je routine en er is niemand die het zal zien! In slechts 7 dagen zijn jouw donkere kringen minder zichtbaar en de verpakking is gemaakt van gerecycled plastic en is zelf ook weer 100% recyclebaar.

4.      Zonbescherming

Natuurlijk is de laatste, onmisbare, stap in je skincare routine bescherming tegen de zon. De Clean Screen Mineral SPF30 Mattifying Face Sunscreen heeft ook een verpakking die recyclebaar is en voor 50% gemaakt is van gerecycled plastic.

En, hoe duurzaam is jouw skincare routine?

*Zero Waste Pledge: tegen het eind van 2021 zijn alle verpakkingen gemaakt van gerecycled plastic, recyclebaar of navulbaar.

Wat is het verschil tussen (bio) retinoid en retinol?

Je ziet ze vaak voorbij komen op de ingrediëntenlijst van anti-ageing producten; retinol, retinoid en soms zelfs bio retinoid. Wat doen ze voor je huid, wat is het verschil en wat is de beste keuze voor jouw huid? We vertellen je er graag meer over!

Wat zijn retinoïden en wat is retinol?

Retinoïden is de overkoepelende term voor een groep chemische stoffen die zijn afgeleid van vitamine A. Één van die stoffen is retinol. En hoewel retinol een retinoïde is, zijn niet alle retinoïden retinol. Volg je ons nog?

We duiken even iets dieper in de scheikunde om het verder uit te leggen. Retinoïde bevat retinoïnezuur, wat een krachtige en biologisch actieve vorm is van vitamine A. Zuiver retinoïnezuur is het sterkste van deze soorten en heeft een direct effect op de huid, wat de reden is dat het alleen op recept verkrijgbaar is. Retinol is de meest krachtige vorm van vitamine A die niet op recept te verkrijgen is, maar wel een stuk zwakker dan retinoïnezuur omdat het eerst door enzymen in de huid moet worden verwerkt om in retinoïnezuur te worden omgezet. De verschillende vormen van retinoïden bevinden zich eenvoudigweg in verschillende stadia van het omzettingsproces; hoe verder ze zijn, hoe sterker ze zijn.

We weten dus dat retinol een type retinoïde is. Ondanks het feit dat retinol minder krachtig is, is het zeer effectief – het heeft alleen iets langer de tijd nodig.

Wat is Bio Retinoïde?

Bio-retinoïden, de naam verklapt het al, zijn natuurlijke ingrediënten met een retinoïde-achtig effect op de huid. Bio-retinoïde is op geen enkele manier gerelateerd aan vitamine A, maar heeft een retinoïde-achtig effect op de huid dat fijne lijntjes en rimpels kan doen vervagen. Het is ook zacht voor de huid, waardoor het een perfect huidverzorgingsingrediënt is om in je routine op te nemen als je een gevoelige huid hebt.

REN Clean Skincare gebruikt een plantaardig alternatief voor retinol, Bidens Pilosa, dat fijne lijntjes en rimpels helpt te vervagen. Bidens Pilosa is een bloemetje afkomstig uit Zuid-Amerika dat lijkt op een madeliefje. Het ingrediënt heeft een vergelijkbare werking als retinol, maar dan op basis van de kracht van de natuur!

Retinol versus bio retinoïde: overeenkomsten en verschillen

Retinol en bio retinoïde hebben dus beiden een verjongend effect op de huid: ze vervagen fijne lijntjes en rimpels en verstevigen de huid waardoor deze er jonger uit ziet. Retinol is het meest krachtige retinoïde ingrediënt dat zonder recept verkrijgbaar is, maar is daarom ook niet voor iedereen geschikt.

Retinol is ongeschikt om te gebruiken tijdens de zwangerschap, het geven van borstvoeding of op een (zeer) gevoelige huid. Bio retinoïde, daarentegen, is plantaardig waardoor het juist geschikt is voor de gevoelige huid en ook gebruikt mag worden tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Je levert niet in op resultaat ten opzichte van retinol, maar gebruikt wel een ingrediënt dat milder is voor de huid.

Wat is de goede keus voor jouw huid en hoe gebruik je retinoïden?

Wat de beste keuze is voor jouw huid is afhankelijk van je huidtype en het huidprobleem dat je wilt aanpakken. In sommige gevallen is het verstandig je te laten adviseren door een dermatoloog, in het geval je denkt een op recept verkrijgbaar product met retinoïde nodig te hebben. Heb je een vrij gevoelige huid of wil je graag doorgaan met anti-ageing producten tijdens je zwangerschap? Dan is het interessant om eens producten met bio-retinoïde te proberen.

REN Clean Skincare regime met bio-retinoïde

Met alle producten die retinoïden bevatten is het aan te raden om je huid wat tijd te gunnen om aan het ingrediënt te wennen. Begin daarom met enkele keren per week, wat je kunt opbouwen naar dagelijks gebruik op het moment dat je huid goed op de producten reageert.

Avondroutine met Bio Retinoid-producten

Breng op een gereinigde huid allereerst het Bio Retinoid™ Youth Serum aan. Dit serum combineert ceramiden en niacinamide om te helpen verstevigen, de teint en pigmentatie te egaliseren, de huid voller en gladder te maken en de huidelasticiteit te verbeteren. Masseer het serum op je gezicht, hals en décolleté tot het volledig is geabsorbeerd.

Vervolgens breng je de Bio Retinoid™ Youth Concentrate Oil aan. Warm een paar druppeltjes op in je handpalmen en verdeel het over je gezicht, hals en décolleté door het zachtjes in de huid te deppen. Deze olie bevat, naast het natuurlijke alternatief voor retinol, ook biologische rozenbottelolie en Duindoornolie om de huid intens te voeden. De olie is vrij droog, waardoor het snel in de huid trekt en geen vettig laagje achterlaat.

Om je avondroutine af te maken, breng je de Bio Retinoid™ Youth Cream aan. Masseer dit in op je nek en gezicht, omhoog en naar buiten, totdat het product volledig is geabsorbeerd. Dit product bevat ook RENs natuurlijke retinoïde alternatief, evenals Rode Algenextract voor een direct zichtbaar liftend effect, en olijfbladextract om te helpen verlies van stevigheid te voorkomen terwijl het de huid beter beschermt tegen schade door vrije radicalen veroorzaakt door milieuvervuiling. Je kunt er ook voor kiezen om de Youth Cream ’s ochtends te gebruiken en de Youth Concentrate Oil in de avond.

Peeling

5 redenen om… een peeling te laten doen!

 1. Het vermindert rimpels en fijne lijntjes

De huid verliest collageen en elastine en vernieuwt zichzelf steeds langzamer wanneer we ouder worden. Een peeling versnelt en herstelt dit proces door de huid te stimuleren om weer aan het werk te gaan. De huid ziet er na een behandeling egaler, frisser en jonger uit. Als er niks aan de huid gedaan wordt, wordt deze dikker, grauwer en stugger. Hierdoor worden de producten die je thuis gebruikt minder goed opgenomen.

2. Het vermindert acne

Een peeling voor acne heeft als doel om de talgproductie te verminderen, rode/bruine vlekjes te doen vervagen, de porie structuur te verfijnen en de huidstructuur te verbeteren. Na een paar behandelingen in combinatie met product gebruik thuis zal het lijken alsof je nooit acne hebt gehad!

3. Het vermindert pigment

Een peeling voor pigment dringt door in de dieper liggende huidlagen, stimuleert de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen en corrigeert de pigmentcel. Met als resultaat het verwijderen van de pigmentvlek(ken) en ophelderen van huidteint.

4. Geeft de vochtarme huid een boost

Je herkent het vast wel, na een dag in de kou of juist na een dag in de zon… je huid begint te trekken of branden en schreeuwt om vocht. Na een peeling is je huid in staat om vocht beter vast te houden en te hydrateren. Doordat de dode huidcellen zijn opgelost, worden producten beter in de huid opgenomen en krijgt je huid de voeding die hij nodig heeft.

5. Zorgt voor een stralende, egale en gezonde huid

Een peeling stimuleert ook de doorbloeding in de huid, hierdoor krijgt je huid een gezonde uitstraling met een stralende teint. De poriën worden verfijnt en de huidstructuur wordt egaler. Wie wilt dat nou niet!

Maar hoe werkt een chemische peeling eigenlijk?

Een chemische peeling bestaat uit zuren met elk hun eigen functie. De chemische peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag van de huid los laat. Na de behandeling kan de huid gaan vervellen. Dit is afhankelijk van de conditie van de huid en het type en de sterkte van de peeling. Het loslaten van de bovenste huidlaag zorgt ervoor dat de huid zich gaat vernieuwen. Hierdoor verminderen of verdwijnen rimpels, acne, pigmentvlekken of grove poriën.

Er zijn veel verschillende soorten peelings, met ieder verschillende zuren die allemaal een ander huidprobleem kunnen aanpakken. Twijfel niet langer en maak een afspraak! Dit kan via onze website https://www.skineffects.nl/afspraak-maken /of via een belletje naar 038-3030317.

Wat is een huidbarrière en waarom is een gezonde huidbarrière zo belangrijk?

Wat is een huidbarrière? Een term die vaak gebruikt wordt, maar waarom is een gezonde huidbarrière zo belangrijk? En wat kun je doen als je een verstoorde huidbarrière hebt?

Onze huid bestaat uit 3 lagen:

 • De opperhuid
 • Lederhuid
 • Onderhuidse bindweefsel

De opperhuid is de bovenste laag van je huid en die vormt de huidbarrière. De opperhuid kun je vergelijken met een bakstenen muur (dode huidcellen). Je cellen vormen de bakstenen en je huidvetten (lipiden) vormen het cement. Een stenen muur van een huis beschermt je tegen invloeden van buiten af, zoals regen, wind, kou en warmte, dat doet de huidbarrière ook. Maar de huidbarrière beschermt je ook tegen irriterende stoffen, bacteriën, allergieën en zorgt dat vocht in je huid niet zal verdampen.

Gezonde huidbarrière
Bij een gezonde huidbarrière is je huid sterk genoeg om je te beschermen tegen invloeden van buiten af. Je huid voelt huid zacht en soepel aan. Goede huidverzorging kan je huid nog sterker maken.

Verstoorde huidbarrière
Bij een verstoorde huidbarrière is de huid niet in tact, je huid verliest meer vocht en droogt uit. Daarnaast bestaat de kans dat allerlei stoffen je huid binnendringen, ook bacteriën die acne kunnen veroorzaken. De huid voelt vaak ruw aan, is rood, geïrriteerd en kan jeuken. Een goede, passende verzorging is dan erg belangrijk.

We doen bij SkinEffects een huidmeting om te kijken hoe de vochtbalans, het vetgehalte en PH-waarde (huidbarrière) van de huid zijn. En er wordt gekeken hoe het met je huidbarrière gesteld is en wat nodig is om je huidbarrière te herstellen of te versterken. Ook kun je je huidbarrière herstellen of laten versterken door een gezichtsbehandeling.

Zien we je gauw? Maak snel een afspraak voor een intakegesprek!

Verbeter je huid met een hannah bindweefselmassage

Een effectieve behandeling voor een algehele huidverbetering is de hannah bindweefselmassage. Dit is een doeltreffende methode om uit de huid te halen wat nog potentieel aanwezig is. Dat wil zeggen dat de doorbloeding, zuurstoftoevoer, egaliteit, glans en de huidconditie intensief worden verbeterd.

Dieper gelegen huiddelen
De hannah bindweefselmassage wordt uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen (het onderhuidse bindweefsel) ten behoeve van duidelijk zichtbare huidverbetering. Deze massage werkt niet alleen huidverbeterend, maar het is ook een zeer aangename en ontspannen massage!

De effecten die o.a. met deze duurzame huidverbeteringsmethode kunnen worden bereikt zijn:

 • Verbetering van de algehele huidconditie
 • Vermindering van rimpels, kraaienpootjes en littekens
 • Krachtige stimulatie van de doorbloeding
 • Het opheffen van onderhuidse verklevingen
 • Verbetering van de opname van werkstoffen
 • Versteviging en nieuwe aanmaak  van bindweefsel
 • Bevordering van de celdeling
 • Verbetering van de huidstructuur en de huidteint
 • Verbetering van de huisweerstand
 • Werkt preventief op rimpelvorming

Door de bindweefselmassage in kuurverband toe te passen, wordt de werkzaamheid verhoogd en wordt de effectiviteit van de hannah producten bovendien vergroot.

Bij de hannah bindweefselmassage komen de effectieve producten van hannah en de ervaren handen van onze huidcoaches samen tot zichtbare huidverbetering!

Grove poriën

Grove poriën

Wij krijgen vaak de vraag ‘Hoe kom ik van mijn grove poriën af?’ Waarop wij helaas moeten antwoorden dat het niet mogelijk is. Maar, treur niet, want er zijn mogelijkheden om ze minimaal zichtbaar te maken.

Wat zijn poriën?


Iedere huid heeft poriën. Het zijn de openingen van de kliertjes in onze huid. Zweet en talgklieren kunnen via die weg hun afvalproductie naar de oppervlakte van de huid brengen. Dat is nuttig, want talg zorgt voor een goede barrièrefunctie van de huid. Zonder talg wordt onze huid droog en vatbaar voor infecties en huidaandoeningen. Iedereen heeft dus poriën en bij de meeste mensen zien we ze amper maar in sommige gevallen zijn ze dus groter. Grove poriën komen voornamelijk voor op de neus, wangen en het voorhoofd.

Hoe ontstaan grove poriën?

Grove poriën ontstaan door verstopping en verslapping van de poriewand. Door een overproductie van talg en dode huidcellen verstopt je porie en is een zwart puntje te zien. Factoren die zorgen voor het verslappen van je huid zijn bijvoorbeeld zon, roken en alcohol. Poriën rekken hierdoor uit en worden meer zichtbaar.

Huidverzorging

Zorg ervoor dat je huid goed is gereinigd zodat talg, zweet en vuil zich niet in de poriën kunnen verstoppen. Probeer producten te vermijden die uitdrogende of irriterende ingrediënten bevatten want deze stimuleren juist de talgproductie en maken de huid dus vetter. Gebruik alleen milde, in water oplosbare reinigers. Gebruik nooit vaste zeep, want deze bevat ingrediënten die de poriën kunnen verstoppen.

Kies huidverzorgende producten die de ingrediënten Renitol en vitamine C bevatten. Deze ingrediënten stimuleren de aanmaak van collageen en elastine in je huid. Hierdoor verstevigt je porie en is deze minder zichtbaar. Kies ook voor producten die salicylzuur en glycolzuur bevatten. Deze verwijderen dode huidcellen en verminderen het vuil wat in de porie gaat zitten.

Een tip die daar nog bij komt: Voorkom grove poriën door je huid minimaal bloot te stellen aan UV-straling en uitlaatgassen.

Behandeling

Bij een microneedling behandeling worden kleine gaatjes in de huid gemaakt die het natuurlijke genezingsproces van de huid activeren. De behandeling stimuleert de productie van nieuw collageen en maakt je huid glad en egaal. De huid wordt van binnenuit door regeneratie hersteld en opgevuld waardoor grove poriën, maar ook littekens, rimpels en pigmentvlekken verminderen. 

Deze behandeling wordt gedaan door onze huidtherapeut Bauwien. Mocht je geïnteresseerd zijn en/of meer informatie willen, dan kun je bellen met 038-3030317.  

Tips voor producten

Heb jij grove poriën en wil je daar zelf iets aan doen? Dan geven we je hier alvast producttips. Alle producten zijn in onze winkel verkrijgbaar. Mocht je meer informatie willen of andere producten willen ontdekken, kom dan vooral langs voor eerlijk, professioneel en vrijblijvend huidadvies.

hannah Asolution Serum 

Asolution Serum is een geavanceerd, mild en effectief alternatief voor Retinol dat de huid in meerdere opzichten aanzienlijk verbetert. Dit innovatieve serum is speciaal ontwikkeld om de huid te egaliseren én de stevigheid daadwerkelijk te verbeteren.

hannah Enzymatic Skin Peeling

Na het reinigen gebruik je bij voorkeur een aantal keer per week de Enzymatic Skin Peeling. Deze peelingmethode is geschikt voor elk huidtype. 
Wanneer de dode hoorncellen volledig zijn verwijderd, voelt je huid zacht, glad en fris aan. De poriën zijn fijner en minder zichtbaar en de huidstructuur is gladder. De peeling reguleert de natuurlijke beschermlaag van de huid en verhoogt het vochtvasthoudend vermogen.

SkinCeuticals Phloretin CF

SkinCeuticals Phloretin CF is een uniek serum met een dunne celstructuur. Phlorentin CF bevat een hoge concentratie vitamine C voor meer stevigheid en een egale teint terwijl de gezondheid van de huid wordt verbeterd. Het dagelijks aanbrengen van Phloretin CF verbetert de huidkwaliteit zichtbaar.

SkinCeuticals Glycolic 10 Renew Overnight 

SkinCeuticals Glycolic 10 Renew Overnight werkt op basis van 10% glycolzuur. De hoge concentratie glycolzuur zorgt voor een effectieve exfoliatie en celvernieuwing. Deze krachtige turn over nachtcrème is synergetisch gemengd met 2% fytinezuur om een mooie huidteint te stimuleren en een drievoudig rustgevend complex om de huidbarrière te ondersteunen. Door de nachtcrème wordt de huidstructuur verbeterd en ontstaat een mooie, natuurlijke glow. 

Eucerin DermoPure K10
De innovatieve Eucerin DermoPure K10 Renoverende huidverzorging is speciaal samengesteld om zichtbare puistjes, papels en pustels te verminderen en acnelittekens te doen vervagen. Het is geschikt voor alle lichte tot ernstige vormen van acne en heeft een drievoudige werking:

 • Het 10% Hydroxy-Complex bevat een zeer effectieve combinatie van scrubmiddelen (Glycol-, Salicyl- en Polyhydroxyzuur) die de huid helpen om te vernieuwen, poriën vrij te maken, bacteriën tegen te gaan, dode huidcellen te verwijderen en nieuwe onzuiverheden te voorkomen. 
 • De formule bevat ook Licochalcone A dat bewezen ontstekingsremmend werkt en irritatie kalmeert.
 • De dexpanthenol werkt regenererend.
Rosacea

Last van rosacea? Wat kun je er tegen doen?

Wel eens gehoord van rosacea? Dit is een chronische huidaandoening waarbij je last hebt van oppervlakkige bloedvaatjes in het gezicht. De huid kenmerkt zich door een vlindervormige roodheid rond wangen, neus en kin. Mensen met rosacea hebben last van puistjes, bultjes en soms grotere ontstekingen. Het grote verschil met acne is dat er bij rosacea geen mee-eters aanwezig zijn. 

Andere klachten die je bij rosacea kunt hebben zijn; een branderig en/of stekend gevoel in het gelaat, een droge huid, een grovere huidstructuur en irritatie van de ogen. Doordat Rosacea een chronisch karakter heeft, is het helaas niet volledig te verhelpen. Wel kun je de huidaandoening onder controle krijgen door de juiste huidverzorging te gebruiken, een aantal huidbehandelingen te ondergaan en prikkels te vermijden. 

Welke prikkels vermijden?

 • Irriterende stoffen zoals parfum, geurstoffen en alcohol in je verzorgingsproducten
 • Gekruid en pittig eten
 • Alcohol
 • Klimaat/temperatuur/UV-straling
 • Stress 
 • Roken
 • Agressieve huidbehandelingen zoals scrubben, microdermabrasie en bindweefselmassages 
 • Sommige sporten; vooral bij cardio training wordt de bloedcirculatie flink verhoogd. Zorg dat je niet oververhit raakt en verminder eventueel de intensiteit of de duur van het sporten.
 • Histaminerijke voeding; door histamine zetten de bloedvaatjes uit. Yoghurt, aardbeien tomaten,  spinazie en avocado zijn enkele voedingswaren die histamine bevatten.

Wil je er achter komen wat jouw prikkels zijn? Houd dan een boekje bij waarin je noteert wat je hebt gegeten, gedronken en welke activiteiten je hebt ondernomen. Hierdoor kun je makkelijker achterhalen wanneer de rosacea verergert. 

Wat te doen?

In onze salon treffen we steeds meer mensen met rosacea. Een specifieke oorzaak is er niet. Wel wordt er gedacht aan demomex mijt. Door een toegenomen afweerreactie op bepaalde huideigen micro-organismen kan de ontstekingsreactie in de huid verergeren of in stand worden gehouden. Wij zien het dus ook steeds meer voorbijkomen in onze salon. Maar wat doen we er nou eigenlijk tegen?  

In ons expertisecentrum kunnen we rosacea behandelen met producten van het merk hannah. hannah heeft haar effectiviteit al bewezen op het gebied van rosacea. Tijdens deze behandeling gaan we eerst de huid meten om te achterhalen hoe het is gesteld met de conditie van de huid. Vervolgens maken we een persoonlijk behandelplan en kijken we met welke producten het mooiste resultaat is te behalen. Ook kunnen we ondersteuning bieden door het geven van de juiste voeding- en lifestyletips. 

Welke producten?


In onze expertisecentrum bieden we 4 hannah producten aan die veel positieve invloeden hebben op je huid. 

hannah cleansing oil € 49,00

 • Reinigt intensief
 • Hydrofiele eigenschappen
 • Droogt de huid niet uit  
 • Verzachtend effect
 • Verhoogt de verdraagzaamheid van de huid
 • Respecteert de pH-waarde van de huid

hannah sparkling spray € 57,00

 • Intensief hydraterend
 • Kalmerend
 • Herstellend
 • Zorgt voor betere product opname
 • Matterend
 • Parfumvrij

hannah skin conditioner € 79,90

 • Herstellend
 • Normaliserend en vitaliserend 
 • Activeert de doorbloeding
 • Positieve werken op de Langerhans cellen
 • Aanvullend op vetoppervlak   
 • Tegen vochtverlies
 • Parfumvrij

hannah clearity cream € 69,00

 • Bevordert de natuurlijke beschermfunctie van de huid
 • Werking van krachtige antioxidanten
 • Reguleert talgproductie
 • Verzacht de beschadigde huid
 • Verbetert de natuurlijke huidbarrière 
 • Jeukstillende- en anti-flammatoire eigenschappen
 • Intensief hydraterend
 • Parfumvrij

Wil je meer weten over rosacea en de behandelingen die we aanbieden? Maak dan een afspraak bij één van onze huidspecialistes.

Laat de overgang je niet stoppen!

Iedere vrouw krijgt er een bepaalde periode in haar leven mee te maken… de menopauze. Daarom vandaag tijdens Wereld Menopauzedag een beetje extra aandacht voor de impact die de menopauze heeft op de huid en hoe we deze het beste kunnen ondersteunen. Maar eerst…

Wat is de menopauze precies?
De menopauze is een onvermijdelijke fase in het leven van een vrouw en dient zich meestal rond de leeftijd van vijftig jaar aan. Veel mensen denken dat de overgang en de menopauze hetzelfde is, maar dat is niet het geval. De menopauze is het moment van de allerlaatste menstruatie en de overgang is de periode die daaraan voorafgaat. Deze overgang begint meestal tussen de 8 en 10 jaar vóórdat de volledige menopauze plaatsvindt en zorgt voor een geleidelijke daling in de hormoonspiegel. Na de menopauze kom je in de zogenoemde post-menopauze, de laatste periode van de overgang. De bekende overgangsklachten nemen af maar zijn nog niet helemaal verdwenen.

Invloed op de huid
Er zijn veel dingen die veranderen vanaf het moment dat een vrouw in de overgang komt. De  verandering in de hormoonspiegel heeft behoorlijk veel invloed op de huid en een direct effect op het uiterlijk van een vrouw:

 • De huid wordt slapper door de afname van de productie van collageen en elastine;
 • De huid wordt droger door de afname van de talgproductie;
 • De huid wordt dunner door afname van de productie van nieuwe huidcellen.

Deze veranderingen zorgen ervoor dat de contouren van het gezicht – zoals de kaaklijn en jukbeenderen – minder zichtbaar zijn en de onderkin meer zichtbaar wordt.

Levensstijl
Het begin van de overgang is een goed moment om stil te staan bij je levensstijl. Dit is het moment om naar de toekomst te kijken en een aantal van je gewoontes aan te passen. Zo behoud je je gezondheid langer en beter. Naast een gezonde levensstijl is een goed huidverzorgingsritueel nu nog belangrijker. De huid wordt gevoeliger en de producten die je  voorheen gebruikte zijn nu niet meer geschikt voor de huid.

Vichy
Onze ervaring met de Neovadiol lijn van Vichy is erg goed. Vichy biedt een oplossing met Neovadiol, een lijn van reconstructuerende verzorgingsproducten voor de aanpak van huidveroudering bij vrouwen die in de overgang raken. Neovadiol vermindert rimpels en fijne lijntjes zichtbaar, verstevigt de huid en laat haar – en jou – weer stralen!

Een product dat wij vooral aanraden, is de Neovadiol substitutief complex dagverzorging. Het is een speciaal ontwikkelde formule die een positief effect heeft op de zichtbare tekenen van huidveroudering die tijdens en na de overgang ontstaan.

Wil je de Vichy-lijn testen? Dan kun je een proefje van de substitutief complex dagverzorging ophalen in onze winkel. Neem meteen die leuke folder mee met een interview met Isa Hoes en Medina Schuurman over hun ervaring met de overgang, maar ook boordevol tips en weetjes. Erg interessant en leerzaam. Wie weet vind je wel de ultieme huidverzorging voor je huid! Laat de overgang jou niet stoppen!