Peeling

Peeling

Wat doet een peeling?
Een peeling bestaat uit zuren met elk hun eigen functie. De peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag van de huid los laat. Na de behandeling kan de huid gaan vervellen. Dit is afhankelijk van de conditie van de huid en het type en de sterkte van de peeling. Het loslaten van de bovenste huidlaag zorgt ervoor dat de huid gaat vernieuwen. Hierdoor verminderen of verdwijnen rimpels, acne, pigmentvlekken of grove poriën.

Er zijn veel verschillende soorten peelings, met ieder verschillende zuren die allemaal een ander huidprobleem kunnen aanpakken.

Bekende en veel gebruikte zuren zijn:

 

  • Melkzuur
  • Glycolzuur
  • Salicylzuur

Is een peeling geschikt voor mij?
Een peeling is eigenlijk voor iedereen geschikt als boost behandeling, maar kan ook heel goed ingezet worden bij specifieke huidproblemen zoals acne, acnelittekens, fijne lijntjes, grauwe huid, grove poriën, pigmentvlekken of een verdikte huid.

Voorbereiding
Vier tot zes weken voor de behandeling is het essentieel om de huid goed voor te bereiden op de peeling om het beste resultaat te bereiken. De voorbereiding bestaat uit het voorbehandelen met producten die exfoliërende of oplichtende ingrediënten bevatten. De huid wordt hierdoor gevoeliger voor uv-straling. Het gebruik van een zonnebrandcrème is nu erg belangrijk.

Hoe voelt een peeling?
Tijdens het aanbrengen van de peeling, kan een prikkelend gevoel ervaren worden. Een peeling zit enkele minuten op de huid, waardoor de prikkeling ook maar van korte duur is.

Nazorg
Na een behandeling met een peeling is het erg belangrijk om uit de zon te blijven en de huid te beschermen met minimaal factor 30. Gebruik het minimaal 6 weken na de behandeling.

Krab niet aan de velletjes die kunnen ontstaan na de behandeling. Hier kun je wondjes, vlekjes en littekens door veroorzaken.

Prijzen

Peeling Acne €80.00
Peeling Pigment €75.00
Peeling TCA €90.00