Droge Ogen

Hoe werkt de IPL-behandeling?

De IPL-behandeling (Intense Pulsed Light) is een effectieve behandeling van droge ogen. Het is een afwijking aan de traanlaag, waarbij de Meibomklier verstopt zit.

Om deze afwijking te behandelen werken wij met een krachtig en zeer nauwkeurig IPL-apparaat. Dit apparaat, ook wel de M22 genoemd zorgt voor een evenredige energietoediening over de hele pulse (een pulse bestaat uit drie lichtflitsen). Hierdoor is er geen sprake van energiepieken die zorgen voor ongewenste bijwerkingen of energiedalen die de effectiviteit van de behandeling beïnvloeden.

Met de M22 kunnen wij u helpen om van uw vervelende chronische oogklachten af te komen.

De behandeling (expressie) van verstopte meibomklieren

De klieren van Meibom zijn klieren aan de bindvlieszijde van de ooglidrand, deze klieren produceren een olieachtige laag die de vetlaag van de traan vormt. Deze vetlaag voorkomt snelle verdamping van het waterige deel van de traan en bevordert de bevochtiging van het oog. De bovenste rand van het oog bezit ongeveer vijftig van deze klieren, de onderste rand bezit er ongeveer 25. Wanneer deze klieren verstopt raken zal dit resulteren in een vermindering van de olielaag waardoor de traan eerder opdroogt.

Om de meibomklieren in uw oog optimaal te laten renderen moeten verstoppingen en ontstekingen die in de loop van de tijd zijn ontstaan worden verholpen.

Kosten:

INTAKE: €75,-

Tijdens de intake worden uw ogen onderzocht en wordt er bepaald of de IPL-behandeling voor u geschikt is (30 minuten)

BEHANDELING:  €180,-

IPL-behandeling (20 minuten)