5 redenen om… een peeling te laten doen!

Peeling
  1. Het vermindert rimpels en fijne lijntjes

De huid verliest collageen en elastine en vernieuwt zichzelf steeds langzamer wanneer we ouder worden. Een peeling versnelt en herstelt dit proces door de huid te stimuleren om weer aan het werk te gaan. De huid ziet er na een behandeling egaler, frisser en jonger uit. Als er niks aan de huid gedaan wordt, wordt deze dikker, grauwer en stugger. Hierdoor worden de producten die je thuis gebruikt minder goed opgenomen.

2. Het vermindert acne

Een peeling voor acne heeft als doel om de talgproductie te verminderen, rode/bruine vlekjes te doen vervagen, de porie structuur te verfijnen en de huidstructuur te verbeteren. Na een paar behandelingen in combinatie met product gebruik thuis zal het lijken alsof je nooit acne hebt gehad!

3. Het vermindert pigment

Een peeling voor pigment dringt door in de dieper liggende huidlagen, stimuleert de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen en corrigeert de pigmentcel. Met als resultaat het verwijderen van de pigmentvlek(ken) en ophelderen van huidteint.

4. Geeft de vochtarme huid een boost

Je herkent het vast wel, na een dag in de kou of juist na een dag in de zon… je huid begint te trekken of branden en schreeuwt om vocht. Na een peeling is je huid in staat om vocht beter vast te houden en te hydrateren. Doordat de dode huidcellen zijn opgelost, worden producten beter in de huid opgenomen en krijgt je huid de voeding die hij nodig heeft.

5. Zorgt voor een stralende, egale en gezonde huid

Een peeling stimuleert ook de doorbloeding in de huid, hierdoor krijgt je huid een gezonde uitstraling met een stralende teint. De poriën worden verfijnt en de huidstructuur wordt egaler. Wie wilt dat nou niet!

Maar hoe werkt een chemische peeling eigenlijk?

Een chemische peeling bestaat uit zuren met elk hun eigen functie. De chemische peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag van de huid los laat. Na de behandeling kan de huid gaan vervellen. Dit is afhankelijk van de conditie van de huid en het type en de sterkte van de peeling. Het loslaten van de bovenste huidlaag zorgt ervoor dat de huid zich gaat vernieuwen. Hierdoor verminderen of verdwijnen rimpels, acne, pigmentvlekken of grove poriën.

Er zijn veel verschillende soorten peelings, met ieder verschillende zuren die allemaal een ander huidprobleem kunnen aanpakken. Twijfel niet langer en maak een afspraak! Dit kan via onze website https://www.skineffects.nl/afspraak-maken /of via een belletje naar 038-3030317.