Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

De 10 meest gestelde vragen over huidverzorging

Wat kan ik doen aan acne?

Acne is een veel voorkomend huid...

Acne is een veel voorkomend huidprobleem waar je zelf al redelijk veel aan kunt doen. Het start bij een goede basisverzorging. Je begint met het reinigen van de huid met een voor jouw huid geschikt reinigingsproduct. Hierna gebruik je een verzorgend product dat is afgestemd op jouw huid.

Heb je last van veel of hardnekkige acne? Dan kun je hier via de huisarts medicatie voor krijgen. Wanneer je medicatie gebruikt, kan het zijn dat jouw huid iets droger wordt. Dit is een bijwerking van de medicatie die je gebruikt bij acne maar kun je goed verhelpen met een verzorgende en hydraterende reiniging, dag- en nachtcrème.

Wanneer je er met de huisarts niet meer uit komt of je wilt geen medicatie gebruiken, kun je ook altijd nog een afspraak maken met onze huidtherapeut. Hier kun je terecht voor verschillende behandelingen zoals microneedling, een peeling, of een laserbehandeling.

Hoe zorg ik goed voor mijn huid?

Iedere huid heeft een ander type...

Iedere huid heeft een ander type verzorging nodig, maar de basis is altijd hetzelfde. Het makkelijkst is een stappenplan te volgen.

Stap1: Reinigen van de huid. Er zijn vele soorten huidproducten voor verschillende huidtypes. Wanneer je een droge huid hebt, is het aan te bevelen niet met water te reinigen. Dit omdat water de huid nog meer uitdroogt en je hierdoor een gedehydrateerde huid kunt krijgen. Gebruik dan liever een product op melkbasis of een micellair water. Wanneer je een vettere huid hebt, kun je wel kiezen voor een reinigingsgel dat opschuimt wanneer je het vermengt met water.

Stap2: Verzorgen van de huid. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Zoveel verschillende soorten dagcrème om uit te kiezen! Het is daarom belangrijk een verzorging te kiezen die past bij jouw huidtype en wij kunnen je daarbij helpen met onze huidanalyse.
Heb je een huid die door de dag heen vet wordt? Kies dan voor een luchtige emulsie/crème. Is jouw huid eerder trekkerig of schilferig? Dan heeft je huid meer behoefte aan vetstoffen en kies je voor een crème met een vollere textuur. Je kunt je huid nog dieper voeden en verzorgen met bijvoorbeeld een serum. Deze breng je voor de dagcrème aan en door de dunnere textuur kan het serum dieper in de huid doordringen en daar werkstoffen afgeven. Je kunt jouw verzorgingsroutine ook nog uitbreiden met een nachtcrème die de huid ’s nachts helpt herstellen en een oogcrème die speciaal is gemaakt voor de dunne, tere huid rond de ogen.

Moet ik echt 2x per dag reinigen?

Ja, het is erg belangrijk om...

Ja, het is erg belangrijk om je huid 2x per dag te reinigen. ’s Morgens reinig je huid omdat deze de nacht ervoor hard zijn werk heeft gedaan om te herstellen. Dit herstellen zorgt voor een laagje met afvalstoffen op de huid. Wanneer je dit reinigt, kan de huidverzorging hierna beter zijn werk doen. ’s Avonds reinig je de huid om je huid weer klaar te maken voor de nachtverzorging. Je haalt je make-up er af maar ook wanneer je geen make-up gebuikt, moet je jouw huid ’s avonds reinigen. De huid komt namelijk dagelijks in aanraking met verschillende invloeden van buitenaf. Denk maar eens aan UV-straling, luchtvervuiling, maar ook bacteriën.

Kan ik scrubben bij elk huidtype?

Ja, je kunt je huid altijd scrubben...

Ja, je kunt je huid altijd scrubben. Wel moet je bij een gevoelige huid goed opletten dat je geen scrub gebruikt met een te grote korrel. Ook bij een huid met acneklachten is het raadzaam om een scrub gebruiken om alle dode huidcellen te verwijderen. Gebruik dan een zo zacht mogelijke scrub of peeling zonder korrel. Dit om te voorkomen dat de huid stuk gaat en je littekens overhoudt. Het is

belangrijk om 2 à 3 x per week een scrub of peeling te gebruiken zodat je alle dode huidcellen van de huid verwijdert. Dit zorgt er voor dat er geen laagje achterblijft en de huid alle werkstoffen uit de verzorgingsproducten beter kan opnemen. Ook zie je vaak een direct resultaat van een betere doorbloeding in de huid waardoor er minder oneffenheden zijn en je huid meer gaat stralen.

Hoe verminder ik mijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken kunnen alleen...

Pigmentvlekken kunnen alleen worden verwijderd door middel van een laserbehandeling. Ook dan heb je de kans dat je altijd nog een lichte verkleuring ziet. Tegenwoordig zijn er ook veel verzorgingsproducten op de markt waarmee je de donkere verkleuringen in de huid minder kan laten opvallen. Deze producten zorgen er voor dat minder melanine wordt aangemaakt en dat is hetgeen waardoor de pigmentvlekken ontstaan.

Het is wel belangrijk dat je de producten consequent gebruikt voor het beste resultaat. Ook het dagelijks gebruik van een UV-bescherming is raadzaam bij een huid die gevoelig is voor pigmentatie. UV-straling zorgt namelijk voor een impuls in de aanmaak van melanine. En vergis je niet: ook in de winter is UV-straling aanwezig!

Waarom heb ik een trekkerige huid na het douchen?

Wanneer je huid te veel met water...

Wanneer je huid te veel met water in aanraking komt, kan het zijn dat je huid daardoor trekkerig aanvoelt. Dit is een teken van een hydratatietekort in de huid, ook wel een gedehydrateerde huid genoemd. Dit komt voornamelijk door het warm douchen. Na het douchen is de huid namelijk nog steeds warm en verdampt het vocht uit je huid. Als je hier last van hebt, is het dus beter een niet al te warme douche te nemen. Ook kun je dit goed verhelpen met een hydraterend product. Dit product zorgt er NIET voor dat het vocht in de huid brengt, maar zorgt er WEL voor dat het aanwezige vocht goed wordt vastgehouden. Een optimale hydratatie is voor ieder huidtype belangrijk.

Waarom rult mijn crème?

Wanneer je over je huid heen...

Wanneer je over je huid heen gaat en je merkt dat je crème of foundation gaat rullen, heb je waarschijnlijk te veel product gebruikt of een verdere textuur van crème. Wanneer je bijvoorbeeld een te rijk product aanbrengt op jouw huid, blijft er een laagje bovenop zitten en verliest het dus zijn werking in de huid. Dit laagje droogt op en wanneer je dat over je huid wrijft, zie je dat de crème gaat rullen.

Ook een teveel aan crème of foundation kan er voor zorgen dat je stukjes ‘viezigheid’ van de huid kunt afhalen. Soms helpt het om per product even te wachten en dit goed in te laten trekken. Wanneer dit niet helpt, is het raadzaam op zoek te gaan naar een product wat beter past bij jouw huidtype

Vanaf welke leeftijd moet ik een anti-aging crème gebruiken?

We willen natuurlijk allemaal zo...

We willen natuurlijk allemaal zo min mogelijk laten zien dat we ouder worden, maar het is een proces dat we niet kunnen stoppen. Vanaf je 25ste jaar beginnen de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar te worden. Eerst met wat fijne lijntjes en naarmate je ouder wordt, zijn meer rimpels zichtbaar. Ook verliest de huid collageen en elastine waardoor het verslapt.

Het is verstandig om vanaf je 25ste te kijken naar wat je huid nodig is aan huidverzorging en hier een gepast product voor te gebruiken. Iemand van bijvoorbeeld 30 jaar waarbij de huid nog niet is verslapt, heeft natuurlijk geen huidverstevigende verzorging nodig.

Hoe lang blijft mijn product houdbaar nadat het is geopend?

Ook verzorgingsproducten zijn ...

Ook verzorgingsproducten zijn natuurlijk niet oneindig houdbaar. Op de verpakking vind je een symbool (potje met deksel) dat staat voor houdbaar na openen. In of naast het symbool staat aangegeven hoe lang het product nog kan worden gebruikt nadat het is geopend. Bijvoorbeeld 6M = 6 maanden. Gebruik je het product toch langer, dan kan de werking afnemen en de geur minder fris zijn. Gebruik van de houdbaarheidsdatum is dus niet aan te raden.

Wat is het verschil tussen een dag- en een nachtcrème?

Het verschil tussen een dag- of...

Het verschil tussen een dag- of nachtcrème wordt bepaald door de ingrediënten. Overdag hebben we andere wensen met betrekking tot de huid dan ’s nachts. Zo wil je jouw huid overdag graag beschermen met een SPF (factor). Dit zit tegenwoordig in veel dagcrèmes, maar ben je ‘s nachts natuurlijk niet nodig. Ook gaat jouw huid ‘s nachts aan het werk om de ‘schade’ van overdag te herstellen. Het is dan fijn als jouw nachtcrème ingrediënten bevat die de huid een handje helpen bij het herstel.