Droge huid

Droge huid
Droge huid

Droge huid

De huid beschikt in principe over een bepaald aantal lipiden. Heb jij nu toevallig de pech dat je over te weinig lipiden beschikt, dan bestaat er grote kans dat jij last krijgt van een droge huid. De huid kan trekkerig aanvoelen en er is vaak sprake van schilfervorming. Het probleem doet zich vooral voor in de winter, maar ook de oudere huid is gevoeliger voor deze symptomen.

Wat te doen?

Naast goede verzorging is het belangrijk dat de droge huid goed wordt gereinigd. Gebruik daarbij zo min mogelijk water op de huid en geen reinigingsproducten met zeep. Voor de droge huid zijn speciale reinigingscrèmes zonder zeep verkrijgbaar. Ook is het goed dagelijks te kiezen voor een lipidenaanvullende bodyverzorging. Wanneer nodig kan dit zelfs twee keer per dag worden aangebracht.

Welke producten?

Het valt niet mee om te kiezen uit het grote assortiment producten die pretenderen een heilzame werking te hebben voor de droge huid. En je wilt ook niet teveel van product wisselen. De gouden tip van SkinEffects: laat je goed adviseren zodat het product naadloos aansluit bij jouw specifieke huidtype.

Ons advies: wij hebben hele goede ervaringen met AHAVA die een heerlijke bodylijn voor de droge huid op de markt heeft gebracht. Gebruik tijdens het douchen de Purifying mud soap en twee keer per dag de Dermud nourishing bodycream over het gehele lichaam. Deze producten bevatten mineralen afkomstig uit de modder van de Dode Zee en zorgen voor verbetering van de soepelheid en het hydratatieniveau van de droge huid.