Huidveroudering

Huidveroudering
Huidveroudering

Huidveroudering

Het is een proces waaraan we niet ontkomen. Je staat er niet bij stil, maar het begint al op je 20ste. Echt zichtbaar wordt het om en nabij je 35ste levensjaar. Vanaf dat moment nemen de hoeveelheden collageen en elastine in de huid af en dit zorgt eerst voor hele fijne lijntjes en later voor rimpels. Hoe snel jouw huid verouderd, is deels genetisch bepaald, maar externe factoren zoals roken, stress en UV-straling spelen zeker een negatieve rol.

Wat te doen?

Huidveroudering is niet te stoppen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat het zo mooi mogelijk gebeurt. Gebruik daarom op jonge leeftijd al een hoge beschermingsfactor. Ook wanneer de zon niet schijnt, kan UV-straling jouw huid aantasten. En maar liefst 8)% (!) van de huidveroudering wordt veroorzaakt door UV-straling. Overigens zit tegenwoordig in veel dagcrèmes al een beschermingsfactor zodat het niet nodig is om een extra laag aan te brengen.

Wat kun je zelf doen?
  • Stop met roken
  • Probeer stress te voorkomen
  • Zorg voor voldoende nachtrust
  • Drink minimaal 2 liter water per dag
  • Verzorg jouw huid met een product op maat
Wat kunnen wij voor jou doen?

SkinEffects biedt een bijzonder gevarieerd aanbod in behandelingen tegen huidveroudering, zoals een bindweefselbehandeling. Door het bindweefsel te masseren, wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Het resultaat is een duidelijk zichtbare huidverbetering.

Welke producten?

Kies ten allen tijde een product dat past bij jouw huidtype en probleemgebieden. Als je hierover twijfelt, is het goed om bij ons binnen te wandelen voor advies. De gouden tip van SkinEffects: bij een droge huid is het goed om een rijke crème te gebruiken en bij een normale tot gemengde huid adviseren we een lichte crème.

Ons advies: maak bij beginnende huidveroudering gebruik van de AHAVA mineral radiance. Deze lijn wordt gekenmerkt door een exclusieve en geavanceerde Dode Zee mineraalrijke formule om de huid energie te geven, de uitstraling te verbeteren en de huid te beschermen tegen (stedelijke) vervuiling.

Is de huidveroudering al wat meer ingetreden? Dan is de Vichy Collagen Specialist echt iets voor jou! Deze dagcrème verbetert de tekenen van collageenverlies op de huid en heeft een zichtbare, positieve uitwerking op rimpels, pigmentatie en frisheid van de huid. Gebruik hier het Vichy liftactiv Serum10 onder en je kunt echt de strijd aanbinden met de rimpels.