Hyper pigmentatie

Hyperpigmentatie
Hyperpigmentatie

Hyper pigmentatie

Hyper pigmentatie openbaart zich via donkere, bruinige vlekjes op onze huid die spontaan kunnen opkomen. Dit is het gevolg van teveel melanine dat wordt aangemaakt door hormonen en als de huid in contact komt met UV-straling. Het is goed om te weten dat een teveel aan melanine kan worden ingedeeld in de categorie permanente huidproblemen.

Wat te doen?

Om zeker te weten dat het gaat om hyperpigmentatie is het verstandig om dit door de huisarts of dermatoloog te laten vaststellen. In het verlengde daarvan kun je samen met onze huidtherapeut kijken welk behandelplan het best past bij jouw huidtype. Los daarvan is het al goed om dagelijks een product te gebruiken met een beschermingsfactor (SPF). Ook is het aan te raden om aanvullende producten te gebruiken waardoor de pigmentatie minder opvalt en de huid helderder wordt.

Welke producten?

Voordat je gaat shoppen, moet je beseffen dat je pigment nooit helemaal weg krijgt. De gouden tip van SkinEffects: de producten van tegenwoordig helpen goed om de huid te verbeteren en de pigmentatie niet te verergeren. Ons advies: gebruik de producten van SkinCeuticals. Je begint met het antioxidant Phlorentin CF. Dit product beschermt de huid tegen schadelijke externe invloeden. Samen met de dagelijkse bescherming Brightening UV defense SPF30 zorgt het voor een stevigere huid, minder rimpels en een verhelderend effect.