Rosacea

Rosacea
Rosacea

Rosacea

De huidaandoening rosacea is vooral aanwezig in het gezicht, met name wangen en neus. De plekjes kunnen alleen rood zijn, maar ook ontstekingen zijn. In tegenstelling tot acne openbaart rosacea zich juist op latere leeftijd en het meest bij vrouwen. Wie te kampen heeft met deze aandoening heeft verwijde bloedvaatjes in het gezicht die sneller reageren op externe of interne prikkels.

Wat te doen?

Het probleem van rosacea is dat niet een specifieke oorzaak kan worden aangewezen. Wel is bekend dat verschillend factoren in het dagelijks leven kunnen zorgen dat de klachten verergeren. Het is dus zaak om deze prikkels te vermijden. Je moet dan denken aan:

  • Gekruid/pittig eten
  • Warm eten
  • Alcohol
  • Bloedvatverwijdende medicatie
  • Klimaat/temperatuur/UV-straling
  • Stress
  • Hormonen
Welke producten?

Wanneer je last hebt van rosacea is het belangrijk te kiezen voor een dagelijkse behandeling. De gouden tip van SkinEffects: ook als de zon diep achter de wolken verscholen gaat, is het goed om een dagcrème te gebruiken waarin een beschermingsfactor (SPF) is verwerkt.

Ons advies: La Roche Posay heeft een mooie lijn van producten waarbij we vooral verwijzen naar de ietwat groenige dagcrème die in een lichte en rijke textuur met SPF verkrijgbaar is. De groene kleur van de dagcrème zorgt er voor dat de roodheid in het gezicht iets naar de achtergrond verdwijnt.

Voor een extra sterke werking kun je onder de dagcrème plaatselijk Rosaliac AR serum aanbrengen. Dit heeft een kalmerende werking en het bevat geen conserveermiddel, parabenen, alcohol, parfum en kleurstoffen. Geven deze middelen niet het gewenste effect? Maak dan een afspraak bij onze huidtherapeut en bespreek wat de mogelijkheden zijn voor een behandeling.