Zeer gevoelige huid

Zeer gevoelige huid
Zeer gevoelige huid

Zeer gevoelige huid

Een gevoelige huid ontstaat niet zomaar. Er is altijd een reden. De huid is droog, in contact geweest met een product waarvoor je allergisch blijkt te zijn of reageert gewoon snel op prikkels van buitenaf.

Wat te doen?

De naam zegt het al: zeer gevoelig. Als je een product wilt gebruiken, moet dit zo zacht mogelijk zijn voor jouw huid. Dus: geen producten met ingrediënten die je niet nodig hebt. Natuurlijk is het ook altijd slim om te ontdekken waarom de huid zo gevoelig is. Het kan soms iets heel simpels zijn zoals een bepaald soort wasmiddel.

Welke producten?

In principe zijn alle producten tegen huidproblemen ook te gebruiken als je een gevoelige huid hebt. Maar, wat als jij de pech hebt over een huid te beschikken dat op vrijwel ieder product reageert? De gouden tip van SkinEffects: zoek naar producten die zo min mogelijk ingrediënten bevatten waarop de huid kan reageren en toch een prettig, zacht gevoel aan de huid geven. Ons advies: gebruik producten uit de Toleriane-lijn van La Roche Posay. Zelfs de oogreinigingsampullen uit deze lijn zijn te gebruiken door iemand met gevoelige ogen of zelfs contactlenzen. Let op: deze ampullen zijn na open slechts eenmalig te gebruiken!

  • La Roche Posay Toleriane ultra oogreinigingsampullen (30×5 ml) €16,40 / La Roche Posay Toleriane oogcontour crème (20 ml) €18,20)