Zonneallergie

Zonneallergie
Zonneallergie

Zonneallergie

Als jouw huid geïrriteerd raakt wanneer het in aanraking komt met UV-straling, dan heb je kans dat je last hebt van een zonneallergie. Hoe je het herkent? De huid wordt rood en er ontstaan blaasjes of bultjes. Vaak gaan de klachten gepaard met jeuk en een branderig gevoel (niet te verwarren met verbranding van de huid).

Wat te doen?

Het beste is natuurlijk om directe UV-straling te vermijden. Lukt dit niet, dan is het essentieel om een goede zonnebrandcrème met minstens factor (SPF)50 te gebruiken. Tevens is het altijd goed om aftersun of een mineraal water spray in de buurt te hebben. Dit geeft een verkoelend effect en het stilt de jeuk.

Welke producten?

Een hoge factor (SPF) zorgt voor een goede bescherming van de huid. De gouden tip van SkinEffects: kijk bij de keuze van de zonnebrand goed of er ook een factor in zit tegen UVA-straling. Dit is de straling die zorgt voor de allergische reactie op de huid.

Ons advies: gebruik de Eucerin Sun PLE-protect Gel-Crème SPF50. Deze zonnebrand is speciaal voor mensen met een zonneallergie. Het bevat een plantaardig antioxidant die samen met de UVA-bescherming het huideigen beschermingssysteem versterkt. La Roche Posay heeft een verzachtende zonbescherming speciaal voor het gezicht. De Anthelios Sun Intolerance crème SPF 50+ bevat het verzachtende ingrediënt neurosensine en geen parfum waardoor het zeer geschikt is voor de intolerante huid.