Huidaandoeningen

Huidaandoeningen

Weet je wat het grootste orgaan van het menselijk lichaam is? Inderdaad, de huid! Ondanks het feit dat het zich ook nog eens aan de oppervlakte bevindt en het dus voor jezelf en anderen aan te raken is, is het misschien wel het orgaan dat het minst in het oog springt. Totdat je te maken krijgt met een huidaandoening…

Huidanalyse

Eczeem

Je hoeft geen medicijnen te hebben gestudeerd om te herkennen wat eczeem is. Een jeukende huiduitslag, rood van kleur in combinatie met een zwelling, bultjes en/of schilfers. Vaak is er sprake van contacteczeem (irritatie door contact met water en/of zeep) of atopisch eczeem (meer of zelfs extreme hinder in een bepaalde periode van het jaar).

Wat te doen?

Wat persoonlijke hygiëne betreft, kun je beter onder de douche stappen dan in bad gaan. Douche dan zo kort mogelijk en het liefst niet al te warm en vermijd producten met parfum of zeep, want deze producten drogen de huid juist uit. Een andere belangrijke stelregel is dat je niet moet krabben. Het is verleidelijk, maar het verergert de klachten alleen maar.

Welke producten?

Eczeem komt veel voor en er zijn dus ook veel producten beschikbaar. Dat maakt de keuze niet eenvoudig. De gouden tip van SkinEffects: stem de producten voor reiniging en verzorging op elkaar af zodat ze elkaar versterken, want dan krijg je jouw huidprobleem eerder onder controle.

Ons advies: de producten uit de Lipikar-lijn van La Roche Posay en de producten uit de AtopiControl-lijn van Eucerin, zoals:

Acne

Acne is de iets fraaiere naam voor het probleem waarmee een groot deel (ongeveer 85%) van de jongeren te maken krijgt: jeugdpuistjes! De oorzaak heeft alles te maken met hormonen. Zij zorgen er voor dat talgklieren in gezicht en op rug en schouders groter worden en meer talg produceren. De klieren raken verstopt en zorgen voor mee-eters, grotere puisten en zelfs ontstekingen. Hoewel het goed is te weten dat het in de meeste gevallen vanzelf weer verdwijnt, kan dit wel een flink aantal jaren duren.

Wat te doen?

Natuurlijk kun je voor acneklachten terecht bij een huisarts of huidtherapeut, maar je kunt zelf ook aan de slag. Maak een afspraak met één van onze schoonheidsspecialistes om de huidconditie vast te stellen en af te stemmen wat de beste behandeling is. Beter gezegd: de beste behandeling voor jou, want als SkinEffects kijken we niet naar wat algemeen goed is, maar wat voor jou goed is! Soms kan het al voldoende zijn als je thuis de juiste producten gebruikt.

Laserbehandeling

Met behulp van de Lumenis M22 kunnen wij op zachte, maar doeltreffende en veilige wijze jouw acné aanpakken en er voor zorgen dat de acné verminderd. De huidstructuur en uitstraling van jouw huid zal aanzienlijk verbeteren, waardoor jij jouw zelfvertrouwen terugkrijgt in slechts een paar behandelingen. Lees hier meer over laserbehandelingen bij Acné.

Met behulp van een GRATIS huidanalyse kunnen we eerst jouw huid analyseren en vaststellen of een laserbehanding met onze Lumenis M22 effectief voor u kan zijn.

Welke producten?

We begrijpen het als je door de bomen het bos niet meer ziet. De gouden tip van SkinEffects: stem de producten af op de behandeling. Zorgt de behandeling voor een snel uitdrogende huid, dan is het slim om een hydraterende reinigingscrème te gebruiken. De huid wordt dan goed gehydrateerd zonder dat het vettig wordt.

Ons advies:

  • Caudalie Vinopure Hydraterende en Matterende Fluide (40ml)

Of

Wil je meer informatie? Kom gerust eens langs in onze winkel.

Psoriasis

Eczeem en psoriasis worden nog wel eens door elkaar gehaald. Er zijn vergelijkbare symptomen, maar er is ieder geval één wezenlijk verschil: psoriasis is een chronische ontstekingsziekte. Het kan elk moment opkomen en de aanvallen zijn vaak heftiger wanneer er sprake is van stress of overgevoeligheid voor een bepaald kledingstuk. Waar de opperhuidcellen zich normaliter om de 28 dagen vernieuwen, gebeurt dit bij iemand met psoriasis al in vijf tot zes dagen. Dit zorgt voor symptomen als rode, afgebakende plekken met witte, loskomende schilfers en het gaat vaak gepaard met jeuk.

Wat te doen?

Wil je zeker weten of jouw huidaandoening inderdaad psoriasis is, dan moet je contact opnemen met een huisarts of dermatoloog. Wordt inderdaad vastgesteld dat het gaat om psoriasis, dan wordt vaak een hormoonzalf voorgeschreven. Het nadeel is dat je niet dagelijks mag smeren. Tegenwoordig zijn daarom allerlei producten verkrijgbaar die wel dagelijks te gebruiken zijn en waarmee je de psoriasis onder controle houdt.

Zelf kun je ook zorgen dat de klachten niet erger worden. Gebruik bijvoorbeeld een zacht, neutraal wasmiddel en krab niet teveel bij jeuk. Heb je veel last van jeuk, dan kun je een verzachtende zalf gebruiken.

Welke producten?

Speur het internet af – misschien heb je dat al gedaan en ben je juist hier gekomen – en je ziet dat er heel producten te vinden zijn die je tegen psoriasis kunt gebruiken. De gouden tip van SkinEffects is: zorg voor een dagelijkse verzorging om jouw huid een handje te helpen in het herstelproces.

Ons advies:

PSO Body Cream van Clineral by AHAVA is samengesteld op basis van Dode Zee mineralen en daardoor heel geschikt voor de gevoelige huid.

De ISO-urea MD Psoriasis is goed voor de dagelijkse verzorging, maar helpt ook om de schilfering van de huid tegen te gaan.

Rosacea

De huidaandoening rosacea is vooral aanwezig in het gezicht, met name wangen en neus. De plekjes kunnen alleen rood zijn, maar ook ontstekingen zijn. In tegenstelling tot acne openbaart rosacea zich juist op latere leeftijd en het meest bij vrouwen. Wie te kampen heeft met deze aandoening heeft verwijde bloedvaatjes in het gezicht die sneller reageren op externe of interne prikkels.

Wat te doen?

Het probleem van rosacea is dat niet een specifieke oorzaak kan worden aangewezen. Wel is bekend dat verschillend factoren in het dagelijks leven kunnen zorgen dat de klachten verergeren. Het is dus zaak om deze prikkels te vermijden. Je moet dan denken aan:

  • Gekruid/pittig eten
  • Warm eten
  • Alcohol
  • Bloedvatverwijdende medicatie
  • Klimaat/temperatuur/UV-straling
  • Stress
  • Hormonen
Welke producten?

Wanneer je last hebt van rosacea is het belangrijk te kiezen voor een dagelijkse behandeling. De gouden tip van SkinEffects: ook als de zon diep achter de wolken verscholen gaat, is het goed om een dagcrème te gebruiken waarin een beschermingsfactor (SPF) is verwerkt.

Ons advies:

  • Dermasence RosaMin Serum / Dermasence RosaMin Tinted Day Cream SPF50

Onze Huidtherapeutes kunnen veel voor je betekenen. Met IPL en chemische peelings is veel resultaat te bereiken. Plan GRATIS een intake huidtherapie.

Droge huid

De huid beschikt in principe over een bepaald aantal lipiden. Heb jij nu toevallig de pech dat je over te weinig lipiden beschikt, dan bestaat er grote kans dat jij last krijgt van een droge huid. De huid kan trekkerig aanvoelen en er is vaak sprake van schilfervorming. Het probleem doet zich vooral voor in de winter, maar ook de oudere huid is gevoeliger voor deze symptomen.

Wat te doen?

Naast goede verzorging is het belangrijk dat de huid goed wordt gereinigd. Gebruik daarbij zo min mogelijk water op de huid en geen reinigingsproducten met zeep. Voor de droge huid zijn speciale reinigingscrèmes zonder zeep verkrijgbaar. Ook is het goed dagelijks te kiezen voor een lipidenaanvullende bodyverzorging. Wanneer nodig kan dit zelfs twee keer per dag worden aangebracht.

Welke producten?

Het valt niet mee om te kiezen uit het grote assortiment producten die pretenderen een heilzame werking te hebben voor de droge huid. En je wilt ook niet teveel van product wisselen. De gouden tip van SkinEffects: laat je goed adviseren zodat het product naadloos aansluit bij jouw specifieke huidtype.

Ons advies:

Hyper pigmentatie

Hyper pigmentatie openbaart zich via donkere, bruinige vlekjes op onze huid die spontaan kunnen opkomen. Dit is het gevolg van teveel melanine dat wordt aangemaakt door hormonen en als de huid in contact komt met UV-straling. Het is goed om te weten dat een teveel aan melanine kan worden ingedeeld in de categorie permanente huidproblemen.

Wat te doen?

Om zeker te weten dat het gaat om hyperpigmentatie is het verstandig om dit door de huisarts of dermatoloog te laten vaststellen. In het verlengde daarvan kun je samen met onze huidtherapeut kijken welk behandelplan het best past bij jouw huidtype. Los daarvan is het al goed om dagelijks een product te gebruiken met een beschermingsfactor (SPF). Ook is het aan te raden om aanvullende producten te gebruiken waardoor de pigmentatie minder opvalt en de huid helderder wordt.

Welke producten?

Voordat je gaat shoppen, moet je beseffen dat je pigment nooit helemaal weg krijgt. Deze producten gaan hyperpigmentatie tegen, helpen nieuw pigment te voorkomen of te egaliseren en verzorgen de huid op de juiste manier.  Ons advies:

Wij kunnen met behulp van de M22 Laser en chemische peelings veel resultaat behalen. Plan GRATIS je intake huidtherapie en hoor wat wij voor jou kunnen doen.

Zonneallergie

Als jouw huid geïrriteerd raakt wanneer het in aanraking komt met UV-straling, dan heb je kans dat je last hebt van een zonneallergie. Hoe je het herkent? De huid wordt rood en er ontstaan blaasjes of bultjes. Vaak gaan de klachten gepaard met jeuk en een branderig gevoel (niet te verwarren met verbranding van de huid).

Wat te doen?

Het beste is natuurlijk om directe UV-straling te vermijden. Lukt dit niet, dan is het essentieel om een goede zonnebrandcrème met minstens factor (SPF)50 te gebruiken. Tevens is het altijd goed om aftersun of een mineraal water spray in de buurt te hebben. Dit geeft een verkoelend effect en het stilt de jeuk.

Welke producten?

Een hoge factor (SPF) zorgt voor een goede bescherming van de huid. De gouden tip van SkinEffects: kijk bij de keuze van de zonnebrand goed of er ook een factor in zit tegen UVA-straling. Dit is de straling die zorgt voor de allergische reactie op de huid.

Ons advies: gebruik Eucerin Sun PLE-protect Gel-Crème SPF50. Deze zonnebrand is speciaal voor mensen met een zonneallergie. Het bevat een plantaardig antioxidant die samen met de UVA-bescherming het huideigen beschermingssysteem versterkt. La Roche Posay heeft een verzachtende zonbescherming speciaal voor het gezicht. De Anthelios Sun Intolerance crème SPF 50+ bevat het verzachtende ingrediënt neurosensine en geen parfum waardoor het zeer geschikt is voor de intolerante huid.

Huidveroudering

Het is een proces waaraan we niet ontkomen. Je staat er niet bij stil, maar het begint al op je 20ste. Echt zichtbaar wordt het om en nabij je 35ste levensjaar. Vanaf dat moment nemen de hoeveelheden collageen en elastine in de huid af en dit zorgt eerst voor hele fijne lijntjes en later voor rimpels. Hoe snel jouw huid verouderd, is deels genetisch bepaald, maar externe factoren zoals roken, stress en UV-straling spelen zeker een negatieve rol.

Wat te doen?

Huidveroudering is niet te stoppen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat het zo mooi mogelijk gebeurt. Gebruik daarom op jonge leeftijd al een hoge beschermingsfactor. Ook wanneer de zon niet schijnt, kan UV-straling jouw huid aantasten. En maar liefst 90% (!) van de huidveroudering wordt veroorzaakt door UV-straling. Overigens zit tegenwoordig in veel dagcrèmes al een beschermingsfactor zodat het niet nodig is om een extra laag aan te brengen.

Wat kun je zelf doen?
  • Stop met roken
  • Probeer stress te voorkomen
  • Zorg voor voldoende nachtrust
  • Drink minimaal 2 liter water per dag
  • Verzorg jouw huid met een product op maat
Wat kunnen wij voor jou doen?

SkinEffects biedt een bijzonder gevarieerd aanbod in behandelingen tegen huidveroudering, zoals een bindweefselbehandeling. Door het bindweefsel te masseren, wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Het resultaat is een duidelijk zichtbare huidverbetering.

Welke producten?

Kies ten allen tijde een product dat past bij jouw huidtype en probleemgebieden. Als je hierover twijfelt, is het goed om bij ons binnen te wandelen voor advies. De gouden tip van SkinEffects: bij een droge huid is het goed om een rijke crème te gebruiken en bij een normale tot gemengde huid adviseren we een lichte crème.

Ons advies: Plan een huidanalyse in en krijg een geheel vrijblijvend en persoonlijk advies. Zo kom je meer te weten over de producten en behandelingen die het best aansluiten op jouw huidwensen!

Zeer gevoelige huid

Een gevoelige huid ontstaat niet zomaar. Er is altijd een reden. De huid is droog, in contact geweest met een product waarvoor je allergisch blijkt te zijn of reageert gewoon snel op prikkels van buitenaf.

Wat te doen?

De naam zegt het al: zeer gevoelig. Als je een product wilt gebruiken, moet dit zo zacht mogelijk zijn voor jouw huid. Dus: geen producten met ingrediënten die je niet nodig hebt. Natuurlijk is het ook altijd slim om te ontdekken waarom de huid zo gevoelig is. Het kan soms iets heel simpels zijn zoals een bepaald soort wasmiddel.

Welke producten?

In principe zijn alle producten tegen huidproblemen ook te gebruiken als je een gevoelige huid hebt. Maar, wat als jij de pech hebt over een huid te beschikken dat op vrijwel ieder product reageert? De gouden tip van SkinEffects: zoek naar producten die zo min mogelijk ingrediënten bevatten waarop de huid kan reageren en toch een prettig, zacht gevoel aan de huid geven. Ons advies: gebruik producten uit de Toleriane-lijn van La Roche Posay. Zelfs de oogreinigingsampullen uit deze lijn zijn te gebruiken door iemand met gevoelige ogen of zelfs contactlenzen. Let op: deze ampullen zijn na open slechts eenmalig te gebruiken!

Steelwratjes

Steelwratjes, ook wel fibromen genoemd, zijn goedaardige bindweefselwratjes en komen bij een groot gedeelte van de populatie voor. Veel voorkomende plekken zijn onder de oksels, in de hals, op het ooglid of op de romp. Steelwratje zien eruit als roze of bruine, zachte bultjes en zijn 2 tot 5 mm groot. Vaak worden ze gezien als cosmetisch storend. Steelwratjes ontstaan vaak wanneer mensen ouder worden. Het aantal kan toe nemen in de overgang of bij overgewicht. Het schuren van kleding kan het ontstaan van steelwratjes uitlokken. Soms worden er bij mensen met diabetes ook meer steelwratjes gezien. Ondanks dat ze wratjes genoemd worden, zijn deze niet besmettelijk en horen eigenlijk niet bij de wrattenfamilie. Het is een verstoring in het vetweefsel.

De behandeling

Het verwijderen van steelwratjes gaat door middel van coagulatie. Met een heet naaldje wordt het steelwratje weggebrand. Na de behandeling komt er een klein korstje op en na een aantal dagen is het steelwratje verdwenen. Vaak zijn de steelwratjes na 1 behandeling weg. Door deze behandelingen ontstaan er geen littekens.

Het verwijderen van steelwratjes is geheel veilig en gaat heel snel.

Eczeem

Eczeem

Je hoeft geen medicijnen te hebben gestudeerd om te herkennen wat eczeem is. Een jeukende huiduitslag, rood van kleur in combinatie met een zwelling, bultjes en/of schilfers. Vaak is er sprake van contacteczeem (irritatie door contact met water en/of zeep) of atopisch eczeem (meer of zelfs extreme hinder in een bepaalde periode van het jaar).

Wat te doen?

Wat persoonlijke hygiëne betreft, kun je beter onder de douche stappen dan in bad gaan. Douche dan zo kort mogelijk en het liefst niet al te warm en vermijd producten met parfum of zeep, want deze producten drogen de huid juist uit. Een andere belangrijke stelregel is dat je niet moet krabben. Het is verleidelijk, maar het verergert de klachten alleen maar.

Welke producten?

Eczeem komt veel voor en er zijn dus ook veel producten beschikbaar. Dat maakt de keuze niet eenvoudig. De gouden tip van SkinEffects: stem de producten voor reiniging en verzorging op elkaar af zodat ze elkaar versterken, want dan krijg je jouw huidprobleem eerder onder controle.

Ons advies: de producten uit de Lipikar-lijn van La Roche Posay en de producten uit de AtopiControl-lijn van Eucerin, zoals:

Acne

Acne

Acne is de iets fraaiere naam voor het probleem waarmee een groot deel (ongeveer 85%) van de jongeren te maken krijgt: jeugdpuistjes! De oorzaak heeft alles te maken met hormonen. Zij zorgen er voor dat talgklieren in gezicht en op rug en schouders groter worden en meer talg produceren. De klieren raken verstopt en zorgen voor mee-eters, grotere puisten en zelfs ontstekingen. Hoewel het goed is te weten dat het in de meeste gevallen vanzelf weer verdwijnt, kan dit wel een flink aantal jaren duren.

Wat te doen?

Natuurlijk kun je voor acneklachten terecht bij een huisarts of huidtherapeut, maar je kunt zelf ook aan de slag. Maak een afspraak met één van onze schoonheidsspecialistes om de huidconditie vast te stellen en af te stemmen wat de beste behandeling is. Beter gezegd: de beste behandeling voor jou, want als SkinEffects kijken we niet naar wat algemeen goed is, maar wat voor jou goed is! Soms kan het al voldoende zijn als je thuis de juiste producten gebruikt.

Laserbehandeling

Met behulp van de Lumenis M22 kunnen wij op zachte, maar doeltreffende en veilige wijze jouw acné aanpakken en er voor zorgen dat de acné verminderd. De huidstructuur en uitstraling van jouw huid zal aanzienlijk verbeteren, waardoor jij jouw zelfvertrouwen terugkrijgt in slechts een paar behandelingen. Lees hier meer over laserbehandelingen bij Acné.

Met behulp van een GRATIS huidanalyse kunnen we eerst jouw huid analyseren en vaststellen of een laserbehanding met onze Lumenis M22 effectief voor u kan zijn.

Welke producten?

We begrijpen het als je door de bomen het bos niet meer ziet. De gouden tip van SkinEffects: stem de producten af op de behandeling. Zorgt de behandeling voor een snel uitdrogende huid, dan is het slim om een hydraterende reinigingscrème te gebruiken. De huid wordt dan goed gehydrateerd zonder dat het vettig wordt.

Ons advies:

Heb je liever een dagcrème die alles aanpakt: aanpak van acneklachten met minder littekens.

Wil je meer informatie? Kom gerust eens langs in onze winkel.

Gratis
Huidanalyse

Psoriasis

Psoriasis

Eczeem en psoriasis worden nog wel eens door elkaar gehaald. Er zijn vergelijkbare symptomen, maar er is ieder geval één wezenlijk verschil: psoriasis is een chronische ontstekingsziekte. Het kan elk moment opkomen en de aanvallen zijn vaak heftiger wanneer er sprake is van stress of overgevoeligheid voor een bepaald kledingstuk. Waar de opperhuidcellen zich normaliter om de 28 dagen vernieuwen, gebeurt dit bij iemand met psoriasis al in vijf tot zes dagen. Dit zorgt voor symptomen als rode, afgebakende plekken met witte, loskomende schilfers en het gaat vaak gepaard met jeuk.

Wat te doen?

Wil je zeker weten of jouw huidaandoening inderdaad psoriasis is, dan moet je contact opnemen met een huisarts of dermatoloog. Wordt inderdaad vastgesteld dat het gaat om psoriasis, dan wordt vaak een hormoonzalf voorgeschreven. Het nadeel is dat je niet dagelijks mag smeren. Tegenwoordig zijn daarom allerlei producten verkrijgbaar die wel dagelijks te gebruiken zijn en waarmee je de psoriasis onder controle houdt.

Zelf kun je ook zorgen dat de klachten niet erger worden. Gebruik bijvoorbeeld een zacht, neutraal wasmiddel en krab niet teveel bij jeuk. Heb je veel last van jeuk, dan kun je een verzachtende zalf gebruiken.

Welke producten?

Speur het internet af – misschien heb je dat al gedaan en ben je juist hier gekomen – en je ziet dat er heel producten te vinden zijn die je tegen psoriasis kunt gebruiken. De gouden tip van SkinEffects is: zorg voor een dagelijkse verzorging om jouw huid een handje te helpen in het herstelproces.

Ons advies: de PSO Body Cream van Clineral by AHAVA is samengesteld op basis van Dode Zee mineralen en daardoor heel geschikt voor de gevoelige huid, b.v.

De ISO-urea MD Psoriasis is goed voor de dagelijkse verzorging, maar helpt ook om de schilfering van de huid tegen te gaan, b.v.

Gratis
Huidanalyse

Rosacea

Rosacea

De huidaandoening rosacea is vooral aanwezig in het gezicht, met name wangen en neus. De plekjes kunnen alleen rood zijn, maar ook ontstekingen zijn. In tegenstelling tot acne openbaart rosacea zich juist op latere leeftijd en het meest bij vrouwen. Wie te kampen heeft met deze aandoening heeft verwijde bloedvaatjes in het gezicht die sneller reageren op externe of interne prikkels.

Wat te doen?

Het probleem van rosacea is dat niet een specifieke oorzaak kan worden aangewezen. Wel is bekend dat verschillend factoren in het dagelijks leven kunnen zorgen dat de klachten verergeren. Het is dus zaak om deze prikkels te vermijden. Je moet dan denken aan:

  • Gekruid/pittig eten
  • Warm eten
  • Alcohol
  • Bloedvatverwijdende medicatie
  • Klimaat/temperatuur/UV-straling
  • Stress
  • Hormonen
Welke producten?

Wanneer je last hebt van rosacea is het belangrijk te kiezen voor een dagelijkse behandeling. De gouden tip van SkinEffects: ook als de zon diep achter de wolken verscholen gaat, is het goed om een dagcrème te gebruiken waarin een beschermingsfactor (SPF) is verwerkt.

Ons advies: La Roche Posay heeft een mooie lijn van producten waarbij we vooral verwijzen naar de ietwat groenige dagcrème die in een lichte en rijke textuur met SPF verkrijgbaar is. De groene kleur van de dagcrème zorgt er voor dat de roodheid in het gezicht iets naar de achtergrond verdwijnt.

Voor een extra sterke werking kun je onder de dagcrème plaatselijk Rosaliac AR serum aanbrengen. Dit heeft een kalmerende werking en het bevat geen conserveermiddel, parabenen, alcohol, parfum en kleurstoffen. Geven deze middelen niet het gewenste effect? Maak dan een afspraak bij onze huidtherapeut en bespreek wat de mogelijkheden zijn voor een behandeling.

Gratis
Huidanalyse

Droge huid

Droge huid

De huid beschikt in principe over een bepaald aantal lipiden. Heb jij nu toevallig de pech dat je over te weinig lipiden beschikt, dan bestaat er grote kans dat jij last krijgt van een droge huid. De huid kan trekkerig aanvoelen en er is vaak sprake van schilfervorming. Het probleem doet zich vooral voor in de winter, maar ook de oudere huid is gevoeliger voor deze symptomen.

Wat te doen?

Naast goede verzorging is het belangrijk dat de huid goed wordt gereinigd. Gebruik daarbij zo min mogelijk water op de huid en geen reinigingsproducten met zeep. Voor de droge huid zijn speciale reinigingscrèmes zonder zeep verkrijgbaar. Ook is het goed dagelijks te kiezen voor een lipidenaanvullende bodyverzorging. Wanneer nodig kan dit zelfs twee keer per dag worden aangebracht.

Welke producten?

Het valt niet mee om te kiezen uit het grote assortiment producten die pretenderen een heilzame werking te hebben voor de droge huid. En je wilt ook niet teveel van product wisselen. De gouden tip van SkinEffects: laat je goed adviseren zodat het product naadloos aansluit bij jouw specifieke huidtype.

Ons advies: wij hebben hele goede ervaringen met AHAVA die een heerlijke bodylijn voor de droge huid op de markt heeft gebracht. Gebruik tijdens het douchen de Purifying mud soap en twee keer per dag de Dermud nourishing bodycream over het gehele lichaam. Deze producten bevatten mineralen afkomstig uit de modder van de Dode Zee en zorgen voor verbetering van de soepelheid en het hydratatieniveau van de huid.

Gratis
Huidanalyse

Hyper pigmentatie

Hyper pigmentatie

Hyper pigmentatie openbaart zich via donkere, bruinige vlekjes op onze huid die spontaan kunnen opkomen. Dit is het gevolg van teveel melanine dat wordt aangemaakt door hormonen en als de huid in contact komt met UV-straling. Het is goed om te weten dat een teveel aan melanine kan worden ingedeeld in de categorie permanente huidproblemen.

Wat te doen?

Om zeker te weten dat het gaat om hyperpigmentatie is het verstandig om dit door de huisarts of dermatoloog te laten vaststellen. In het verlengde daarvan kun je samen met onze huidtherapeut kijken welk behandelplan het best past bij jouw huidtype. Los daarvan is het al goed om dagelijks een product te gebruiken met een beschermingsfactor (SPF). Ook is het aan te raden om aanvullende producten te gebruiken waardoor de pigmentatie minder opvalt en de huid helderder wordt.

Welke producten?

Voordat je gaat shoppen, moet je beseffen dat je pigment nooit helemaal weg krijgt. De gouden tip van SkinEffects: de producten van tegenwoordig helpen goed om de huid te verbeteren en de pigmentatie niet te verergeren. Ons advies: gebruik de producten van SkinCeuticals. Je begint met het antioxidant Phlorentin CF. Dit product beschermt de huid tegen schadelijke externe invloeden. Samen met de dagelijkse bescherming Brightening UV defense SPF30 zorgt het voor een stevigere huid, minder rimpels en een verhelderend effect.

Gratis
Huidanalyse

Zonneallergie

Zonneallergie

Als jouw huid geïrriteerd raakt wanneer het in aanraking komt met UV-straling, dan heb je kans dat je last hebt van een zonneallergie. Hoe je het herkent? De huid wordt rood en er ontstaan blaasjes of bultjes. Vaak gaan de klachten gepaard met jeuk en een branderig gevoel (niet te verwarren met verbranding van de huid).

Wat te doen?

Het beste is natuurlijk om directe UV-straling te vermijden. Lukt dit niet, dan is het essentieel om een goede zonnebrandcrème met minstens factor (SPF)50 te gebruiken. Tevens is het altijd goed om aftersun of een mineraal water spray in de buurt te hebben. Dit geeft een verkoelend effect en het stilt de jeuk.

Welke producten?

Een hoge factor (SPF) zorgt voor een goede bescherming van de huid. De gouden tip van SkinEffects: kijk bij de keuze van de zonnebrand goed of er ook een factor in zit tegen UVA-straling. Dit is de straling die zorgt voor de allergische reactie op de huid.

Ons advies: gebruik Eucerin Sun PLE-protect Gel-Crème SPF50. Deze zonnebrand is speciaal voor mensen met een zonneallergie. Het bevat een plantaardig antioxidant die samen met de UVA-bescherming het huideigen beschermingssysteem versterkt. La Roche Posay heeft een verzachtende zonbescherming speciaal voor het gezicht. De Anthelios Sun Intolerance crème SPF 50+ bevat het verzachtende ingrediënt neurosensine en geen parfum waardoor het zeer geschikt is voor de intolerante huid.

Gratis
Huidanalyse

Huidveroudering

Huidveroudering

Het is een proces waaraan we niet ontkomen. Je staat er niet bij stil, maar het begint al op je 20ste. Echt zichtbaar wordt het om en nabij je 35ste levensjaar. Vanaf dat moment nemen de hoeveelheden collageen en elastine in de huid af en dit zorgt eerst voor hele fijne lijntjes en later voor rimpels. Hoe snel jouw huid verouderd, is deels genetisch bepaald, maar externe factoren zoals roken, stress en UV-straling spelen zeker een negatieve rol.

Wat te doen?

Huidveroudering is niet te stoppen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat het zo mooi mogelijk gebeurt. Gebruik daarom op jonge leeftijd al een hoge beschermingsfactor. Ook wanneer de zon niet schijnt, kan UV-straling jouw huid aantasten. En maar liefst 8)% (!) van de huidveroudering wordt veroorzaakt door UV-straling. Overigens zit tegenwoordig in veel dagcrèmes al een beschermingsfactor zodat het niet nodig is om een extra laag aan te brengen.

Wat kun je zelf doen?
  • Stop met roken
  • Probeer stress te voorkomen
  • Zorg voor voldoende nachtrust
  • Drink minimaal 2 liter water per dag
  • Verzorg jouw huid met een product op maat
Wat kunnen wij voor jou doen?

SkinEffects biedt een bijzonder gevarieerd aanbod in behandelingen tegen huidveroudering, zoals een bindweefselbehandeling. Door het bindweefsel te masseren, wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Het resultaat is een duidelijk zichtbare huidverbetering.

Welke producten?

Kies ten allen tijde een product dat past bij jouw huidtype en probleemgebieden. Als je hierover twijfelt, is het goed om bij ons binnen te wandelen voor advies. De gouden tip van SkinEffects: bij een droge huid is het goed om een rijke crème te gebruiken en bij een normale tot gemengde huid adviseren we een lichte crème.

Ons advies: maak bij beginnende huidveroudering gebruik van de AHAVA mineral radiance. Deze lijn wordt gekenmerkt door een exclusieve en geavanceerde Dode Zee mineraalrijke formule om de huid energie te geven, de uitstraling te verbeteren en de huid te beschermen tegen (stedelijke) vervuiling.

Is de huidveroudering al wat meer ingetreden? Dan is de Vichy Collagen Specialist echt iets voor jou! Deze dagcrème verbetert de tekenen van collageenverlies op de huid en heeft een zichtbare, positieve uitwerking op rimpels, pigmentatie en frisheid van de huid. Gebruik hier het Vichy liftactiv Serum10 onder en je kunt echt de strijd aanbinden met de rimpels.

Gratis
Huidanalyse

Zeer gevoelige huid

Zeer gevoelige huid

Een gevoelige huid ontstaat niet zomaar. Er is altijd een reden. De huid is droog, in contact geweest met een product waarvoor je allergisch blijkt te zijn of reageert gewoon snel op prikkels van buitenaf.

Wat te doen?

De naam zegt het al: zeer gevoelig. Als je een product wilt gebruiken, moet dit zo zacht mogelijk zijn voor jouw huid. Dus: geen producten met ingrediënten die je niet nodig hebt. Natuurlijk is het ook altijd slim om te ontdekken waarom de huid zo gevoelig is. Het kan soms iets heel simpels zijn zoals een bepaald soort wasmiddel.

Welke producten?

In principe zijn alle producten tegen huidproblemen ook te gebruiken als je een gevoelige huid hebt. Maar, wat als jij de pech hebt over een huid te beschikken dat op vrijwel ieder product reageert? De gouden tip van SkinEffects: zoek naar producten die zo min mogelijk ingrediënten bevatten waarop de huid kan reageren en toch een prettig, zacht gevoel aan de huid geven. Ons advies: gebruik producten uit de Toleriane-lijn van La Roche Posay. Zelfs de oogreinigingsampullen uit deze lijn zijn te gebruiken door iemand met gevoelige ogen of zelfs contactlenzen. Let op: deze ampullen zijn na open slechts eenmalig te gebruiken!

Gratis
Huidanalyse

Steelwratjes

Steelwratjes

Steelwratjes, ook wel fibromen genoemd, zijn goedaardige bindweefselwratjes en komen bij een groot gedeelte van de populatie voor. Veel voorkomende plekken zijn onder de oksels, in de hals, op het ooglid of op de romp. Steelwratje zien eruit als roze of bruine, zachte bultjes en zijn 2 tot 5 mm groot. Vaak worden ze gezien als cosmetisch storend. Steelwratjes ontstaan vaak wanneer mensen ouder worden. Het aantal kan toe nemen in de overgang of bij overgewicht. Het schuren van kleding kan het ontstaan van steelwratjes uitlokken. Soms worden er bij mensen met diabetes ook meer steelwratjes gezien. Ondanks dat ze wratjes genoemd worden, zijn deze niet besmettelijk en horen eigenlijk niet bij de wrattenfamilie. Het is een verstoring in het vetweefsel.

De behandeling

Het verwijderen van steelwratjes gaat door middel van coagulatie. Met een heet naaldje wordt het steelwratje weggebrand. Na de behandeling komt er een klein korstje op en na een aantal dagen is het steelwratje verdwenen. Vaak zijn de steelwratjes na 1 behandeling weg. Door deze behandelingen ontstaan er geen littekens.

Het verwijderen van steelwratjes is geheel veilig en gaat heel snel.

Maak een afspraak