Grove poriën

Grove poriën

Wij krijgen vaak de vraag ‘Hoe kom ik van mijn grove poriën af?’ Waarop wij helaas moeten antwoorden dat het niet mogelijk is. Maar, treur niet, want er zijn mogelijkheden om ze minimaal zichtbaar te maken.

Wat zijn poriën?


Iedere huid heeft poriën. Het zijn de openingen van de kliertjes in onze huid. Zweet en talgklieren kunnen via die weg hun afvalproductie naar de oppervlakte van de huid brengen. Dat is nuttig, want talg zorgt voor een goede barrièrefunctie van de huid. Zonder talg wordt onze huid droog en vatbaar voor infecties en huidaandoeningen. Iedereen heeft dus poriën en bij de meeste mensen zien we ze amper maar in sommige gevallen zijn ze dus groter. Grove poriën komen voornamelijk voor op de neus, wangen en het voorhoofd.

Hoe ontstaan grove poriën?

Grove poriën ontstaan door verstopping en verslapping van de poriewand. Door een overproductie van talg en dode huidcellen verstopt je porie en is een zwart puntje te zien. Factoren die zorgen voor het verslappen van je huid zijn bijvoorbeeld zon, roken en alcohol. Poriën rekken hierdoor uit en worden meer zichtbaar.

Huidverzorging

Zorg ervoor dat je huid goed is gereinigd zodat talg, zweet en vuil zich niet in de poriën kunnen verstoppen. Probeer producten te vermijden die uitdrogende of irriterende ingrediënten bevatten want deze stimuleren juist de talgproductie en maken de huid dus vetter. Gebruik alleen milde, in water oplosbare reinigers. Gebruik nooit vaste zeep, want deze bevat ingrediënten die de poriën kunnen verstoppen.

Kies huidverzorgende producten die de ingrediënten Renitol en vitamine C bevatten. Deze ingrediënten stimuleren de aanmaak van collageen en elastine in je huid. Hierdoor verstevigt je porie en is deze minder zichtbaar. Kies ook voor producten die salicylzuur en glycolzuur bevatten. Deze verwijderen dode huidcellen en verminderen het vuil wat in de porie gaat zitten.

Een tip die daar nog bij komt: Voorkom grove poriën door je huid minimaal bloot te stellen aan UV-straling en uitlaatgassen.

Behandeling

Bij een microneedling behandeling worden kleine gaatjes in de huid gemaakt die het natuurlijke genezingsproces van de huid activeren. De behandeling stimuleert de productie van nieuw collageen en maakt je huid glad en egaal. De huid wordt van binnenuit door regeneratie hersteld en opgevuld waardoor grove poriën, maar ook littekens, rimpels en pigmentvlekken verminderen. 

Deze behandeling wordt gedaan door onze huidtherapeut Bauwien. Mocht je geïnteresseerd zijn en/of meer informatie willen, dan kun je bellen met 038-3030317.  

Tips voor producten

Heb jij grove poriën en wil je daar zelf iets aan doen? Dan geven we je hier alvast producttips. Alle producten zijn in onze winkel verkrijgbaar. Mocht je meer informatie willen of andere producten willen ontdekken, kom dan vooral langs voor eerlijk, professioneel en vrijblijvend huidadvies.

hannah Asolution Serum 

Asolution Serum is een geavanceerd, mild en effectief alternatief voor Retinol dat de huid in meerdere opzichten aanzienlijk verbetert. Dit innovatieve serum is speciaal ontwikkeld om de huid te egaliseren én de stevigheid daadwerkelijk te verbeteren.

hannah Enzymatic Skin Peeling

Na het reinigen gebruik je bij voorkeur een aantal keer per week de Enzymatic Skin Peeling. Deze peelingmethode is geschikt voor elk huidtype. 
Wanneer de dode hoorncellen volledig zijn verwijderd, voelt je huid zacht, glad en fris aan. De poriën zijn fijner en minder zichtbaar en de huidstructuur is gladder. De peeling reguleert de natuurlijke beschermlaag van de huid en verhoogt het vochtvasthoudend vermogen.

SkinCeuticals Phloretin CF

SkinCeuticals Phloretin CF is een uniek serum met een dunne celstructuur. Phlorentin CF bevat een hoge concentratie vitamine C voor meer stevigheid en een egale teint terwijl de gezondheid van de huid wordt verbeterd. Het dagelijks aanbrengen van Phloretin CF verbetert de huidkwaliteit zichtbaar.

SkinCeuticals Glycolic 10 Renew Overnight 

SkinCeuticals Glycolic 10 Renew Overnight werkt op basis van 10% glycolzuur. De hoge concentratie glycolzuur zorgt voor een effectieve exfoliatie en celvernieuwing. Deze krachtige turn over nachtcrème is synergetisch gemengd met 2% fytinezuur om een mooie huidteint te stimuleren en een drievoudig rustgevend complex om de huidbarrière te ondersteunen. Door de nachtcrème wordt de huidstructuur verbeterd en ontstaat een mooie, natuurlijke glow. 

Eucerin DermoPure K10
De innovatieve Eucerin DermoPure K10 Renoverende huidverzorging is speciaal samengesteld om zichtbare puistjes, papels en pustels te verminderen en acnelittekens te doen vervagen. Het is geschikt voor alle lichte tot ernstige vormen van acne en heeft een drievoudige werking:

  • Het 10% Hydroxy-Complex bevat een zeer effectieve combinatie van scrubmiddelen (Glycol-, Salicyl- en Polyhydroxyzuur) die de huid helpen om te vernieuwen, poriën vrij te maken, bacteriën tegen te gaan, dode huidcellen te verwijderen en nieuwe onzuiverheden te voorkomen. 
  • De formule bevat ook Licochalcone A dat bewezen ontstekingsremmend werkt en irritatie kalmeert.
  • De dexpanthenol werkt regenererend.