Litteken

Huidaandoeningen_litteken

Littekens; blijvende herinneringen

Littekens zijn onderdeel van het herstelproces van de huid, maar kunnen erg vervelend zijn.

Dat geldt voor acné-littekens, ontsierende littekens welke zijn ontstaan door bijvoorbeeld zonschade, door automutilatie of na een chirurgische ingreep. Ze kunnen gevoelig zijn en jeuken, maar zijn voornamelijk ontsierend wanneer ze erg zichtbaar zijn. Dit kan een reden zijn om littekens te laten behandelen. Het gebruik van een laser voor de behandeling van littekens kan de structuur van de huid verbeteren en de kleurverschillen verminderen.

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten littekens. Wanneer een wond normaal geneest, ontstaat er hooguit klein litteken. Het smalle streepje is vaak wat lichter of donkerder dan de huid. Een atrofisch litteken is een dun litteken dat wat dieper in de huid ligt. Dit ontstaat vaak na een ontsteking zoals in het geval van acné. Een derde soort litteken is een hypertrofisch litteken. In tegenstelling tot een atrofisch litteken, is een hypertrofisch littekens een verdikt, roze litteken, dat bovenop de huid ligt. Tot slot zijn er keloïd littekens. Deze lijken wat op hypertrofische littekens. Echter, een keloïd is een goedaardig gezwel van littekenweefsel. Behandeling van een keloïd vindt plaats bij de dermatoloog.

Verbetering van de huidstructuur

Met de M22 kunnen wij normale, atrofische en hypertrofische littekens doeltreffend minder zichtbaar maken. Met de Fractionele ResurFX laser maken wij kleine gaatjes in de diepere huidlaag, zonder de opperhuid aan te tasten. Deze minuscule gaatjes zorgen voor coagulatie. Dit houdt in dat het oude weefsel wordt vervangen door nieuw weefsel, doordat er een seintje aan het lichaam wordt gegeven om collageen aan te maken. De behandeling wordt zeer nauwkeurig toegepast op de locatie waar het moet zijn. De diepte van de littekens zal afnemen. Hierdoor zal het litteken steeds minder zichtbaar worden. De huid wordt uiteindelijk egaler, steviger en elastischer. Koeling zorgt ervoor dat de behandeling aangenaam blijft. Door de scanner kun je elke micropuls zijn volledige energie meegeven, dit in tegenstelling tot de vroegere systemen die met gaatjes of gaas werken. Littekens en striae kunnen behandeld worden, maar ook voor huidverstrakking is deze laser zeer geschikt.

Maak een vrijblijvende afspraak om te zien wat we doen om littekens te verminderen. Bel 038 3030317 of mail naar info@skineffects.nl voor een afspraak.

Behandeling Prijs
Middelgroot gebied € 125,-
Groot gebied € 175,-
Extra groot gebied € 250,-

Alle prijzen zijn per behandeling