Gefeliciteerd met Wereld Psoriasis Dag!

Psoriasis

Gefeliciteerd met Wereld Psoriasis Dag!

Als je jouw agenda er op naslaat, hebben we elke dag wel wat te vieren. Van Wereldvoedseldag tot Dag van de Verenigde Naties en van de Internationale Dag van de Verdraagzaamheid tot Wereldbijbeldag. Zo is het vandaag Wereld Psoriasis Dag. Is dat een reden om het gebak aan te snijden en in polonaise door de huiskamer te lopen?

Enerzijds wel, want het is goed dat overal aandacht is voor deze huidziekte. Anderzijds niet, want we prijzen natuurlijk de dag dat de aandoening niet meer voorkomt. SkinEffects kan psoriasis niet de wereld uit helpen, maar wel enige verlichting brengen. Ter gelegenheid van Wereld Psoriasis Dag geven we daarom 20% korting op de basisproducten waarmee je psoriasis onder controle kunt brengen:

  • Iso-Urea MD Psoriasis van La Roche-Posay
  • Urearepair Lotion 10% Urea van Eucerin
  • PSO Shampoo van AHAVA Clineral

Psoriasis is een ontstekingsziekte van de huid en het is chronisch. Iemand die te kampen heeft met deze aandoening heeft eigenlijk last van snel vernieuwende opperhuidcellen. Hierdoor ontstaan de typische symptomen als jeuk en witte, loskomende schilfers. Heb je last van deze verschijnselen, dan is het goed om contact te zoeken met de huisarts om vast te stellen dat het inderdaad om psoriasis gaat.

Als jouw huisarts de conclusie heeft getrokken dat het inderdaad om psoriasis gaat, dan krijg je meestal een hormoonzalf voorgeschreven. Het is echter heel goed mogelijk om de psoriasis onder controle te houden met een goede basiscrème.

Nog een aantal tips bij psoriasis:

  • Vermijd krabben en wrijving
  • Voorkom dat je teveel wordt blootgesteld aan UV-licht
  • Pas je leefgewoontes aan. Drink niet te veel alcohol, rook niet en probeer stress zoveel mogelijk te voorkomen.

Wil je meer advies? Kom dan gerust even langs in de winkel van SkinEffects. Ook na Wereld Psoriasis Dag ben je van harte welkom!