Hydrateren doe je zo!

Hydrateren

Hydrateren doe je zo!

Het zijn de laatste stuiptrekkingen van de zomer. De thermometer tikt nog bijna de grens van 25 graden aan, maar we ontkomen er niet aan: de herfst staat voor de deur. Net als het weer gaat ook onze huid veranderen. Waar de natuur zich voor een aantal maanden terugtrekt in de pauzestand is voor de mens juist het moment aangebroken om je extra te verzorgen.

Iedereen kent de verschijnselen. Als het weer verandert, wordt onze huid gevoeliger. We krijgen meer last van plekjes en vooral ook van een droge huid. Niet alleen in het gezicht, maar vaak over het hele lichaam en vooral de handen. Huidklachten zoals acne, rosacea of eczeem, die al sluimerend aanwezig waren, komen nu weer op of verergeren zelfs. Het is dus goed om hier extra aandacht aan te besteden.

Hydrateren, ook van binnen!

In deze periode is het dus van groot belang om jouw huid (extra) te verzorgen. Als SkinEffects geven we daarom graag een aantal tips:

  • Gebruik dagelijks een verzorgend bodyproduct dat is afgestemd op jouw huidtype;
  • Ga onder een lauwe douche in plaats van in een warm bad. De huid zal hier minder heftig op reageren;
  • Gebruik onder de douche een zacht reinigingsproduct in plaats van zeep. Dit zorgt er voor dat de huid niet uitdroogt tijdens het douchen;
  • Als je het juiste product gebruikt, is het in principe voldoende om je twee keer per dag in te smeren. Heb je behoefte aan meer? Het kan helemaal geen kwaad om je tussendoor nog een keer in te smeren;
  • Hydrateer je ook van binnenuit. Drink minimaal twee liter water per dag.

Wil je naast deze tips nog meer informatie over hydrateren? Schakel dan één van de specialisten in van SkinEffects.