Laat de overgang je niet stoppen!

Iedere vrouw krijgt er een bepaalde periode in haar leven mee te maken… de menopauze. Daarom vandaag tijdens Wereld Menopauzedag een beetje extra aandacht voor de impact die de menopauze heeft op de huid en hoe we deze het beste kunnen ondersteunen. Maar eerst…

Wat is de menopauze precies?
De menopauze is een onvermijdelijke fase in het leven van een vrouw en dient zich meestal rond de leeftijd van vijftig jaar aan. Veel mensen denken dat de overgang en de menopauze hetzelfde is, maar dat is niet het geval. De menopauze is het moment van de allerlaatste menstruatie en de overgang is de periode die daaraan voorafgaat. Deze overgang begint meestal tussen de 8 en 10 jaar vóórdat de volledige menopauze plaatsvindt en zorgt voor een geleidelijke daling in de hormoonspiegel. Na de menopauze kom je in de zogenoemde post-menopauze, de laatste periode van de overgang. De bekende overgangsklachten nemen af maar zijn nog niet helemaal verdwenen.

Invloed op de huid
Er zijn veel dingen die veranderen vanaf het moment dat een vrouw in de overgang komt. De  verandering in de hormoonspiegel heeft behoorlijk veel invloed op de huid en een direct effect op het uiterlijk van een vrouw:

  • De huid wordt slapper door de afname van de productie van collageen en elastine;
  • De huid wordt droger door de afname van de talgproductie;
  • De huid wordt dunner door afname van de productie van nieuwe huidcellen.

Deze veranderingen zorgen ervoor dat de contouren van het gezicht – zoals de kaaklijn en jukbeenderen – minder zichtbaar zijn en de onderkin meer zichtbaar wordt.

Levensstijl
Het begin van de overgang is een goed moment om stil te staan bij je levensstijl. Dit is het moment om naar de toekomst te kijken en een aantal van je gewoontes aan te passen. Zo behoud je je gezondheid langer en beter. Naast een gezonde levensstijl is een goed huidverzorgingsritueel nu nog belangrijker. De huid wordt gevoeliger en de producten die je  voorheen gebruikte zijn nu niet meer geschikt voor de huid.

Vichy
Onze ervaring met de Neovadiol lijn van Vichy is erg goed. Vichy biedt een oplossing met Neovadiol, een lijn van reconstructuerende verzorgingsproducten voor de aanpak van huidveroudering bij vrouwen die in de overgang raken. Neovadiol vermindert rimpels en fijne lijntjes zichtbaar, verstevigt de huid en laat haar – en jou – weer stralen!

Een product dat wij vooral aanraden, is de Neovadiol substitutief complex dagverzorging. Het is een speciaal ontwikkelde formule die een positief effect heeft op de zichtbare tekenen van huidveroudering die tijdens en na de overgang ontstaan.

Wil je de Vichy-lijn testen? Dan kun je een proefje van de substitutief complex dagverzorging ophalen in onze winkel. Neem meteen die leuke folder mee met een interview met Isa Hoes en Medina Schuurman over hun ervaring met de overgang, maar ook boordevol tips en weetjes. Erg interessant en leerzaam. Wie weet vind je wel de ultieme huidverzorging voor je huid! Laat de overgang jou niet stoppen!